logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Nieuwe Tesla Roadster: in minder dan 1 seconde naar 100 km/h

De nieuwe Tesla Roadster moet in minder dan één seconde vanuit stilstand naar de 100 km/h kunnen sprinten. Waarschijnlijk met rakethulp!


  • Feb 28 2024
  • 62
  • 2937 Views
Nieuwe Tesla Roadster: in minder dan 1 seconde naar 100 km/h

Al in 2017 kondigde Tesla de komst aan van de nieuwe Roadster, maar anno 2024 is hij er nog altijd niet. In 2025 moeten de eerste exemplaren dan echt worden geleverd. Tesla-topman Elon Musk voert de hype rond de Roadster op door ronduit bizarre specificaties van het ding de wereld in te slingeren.

De komst van de nieuwe Tesla Roadster wordt steeds maar weer uitgesteld. In november 2017 liet Tesla de nieuwe Roadster voor het eerst zien en riep destijds dat de auto omstreeks 2020 op de markt zou moeten komen. Het model werd vervolgens uitgesteld naar 2022, naar 2023 en medio vorig jaar werd bekend dat de productiestart voor eind 2024 gepland stond. Elon Musk deelt nu op X dat hij verwacht de eerste exemplaren in 2025 te kunnen leveren. Interessanter is wat de praatgrage Musk verder over de Roadster zegt.

Volgens Elon Musk moet de Tesla Roadster in staat zijn om in minder dan één seconde vanuit stilstand een snelheid van 97 km/h (60 mph) aan te kunnen tikken. Dat is een nog absurdere waarde dan de 1,9 seconden die Tesla in 2017 voor dezelfde sprint communiceerde. Musk weet als geen ander in superlatieven te spreken en zegt dat "er nooit een andere auto zoals de nieuwe Roadster zal zijn. Als je al van een auto kunt spreken." De verbluffende acceleratietijd is volgens de Musk overigens niet eens zo boeiend. "Dat is nog het minst interessante aan de auto."

Hoe Tesla een 0-100-tijd van minder dan één tel voor elkaar gaat krijgen? Dat is nog even de vraag. Al in 2021 riep de topman dat de Tesla Roadster optioneel met raketmotoren beschikbaar komt. Van dat knotsgekke idee lijkt Musk nog niet afgestapt. De topman zegt op X dat de nieuwe Roadster het resultaat is van een samenwerking tussen Tesla en zijn bedrijf SpaceX. Inderdaad, de club die eigenhandig raketten door de grens van de stratosfeer ramt. De introductie van de Roadster lijkt behoorlijk spectaculair te worden. Elon Musk zegt in te schatten dat de introductie van de Roadster "de meest verbluffende productdemonstratie aller tijden" kan worden. Kijk dus niet gek op als de Roadster-raketten je straks spreekwoordelijk om de oren vliegen. Tesla schoot al eens een eerste generatie Roadster de ruimte in. De combinatie tussen de Roadster en SpaceX is dus niet helemaal nieuw.

De Tesla Roadster wordt eind dit jaar gepresenteerd.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites