logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Toyota Hilux met 16 pk aan elektrohulp

Ook de Toyota Hilux krijgt een geëlektrificeerde aandrijflijn. Dit is de Toyota Hilux Hybrid 48v die medio 2024 naar Nederland komt.


  • Dec 05 2023
  • 53
  • 3680 Views
Toyota Hilux met 16 pk aan elektrohulp

Hybride is bij Toyota al jarenlang het toverwoord. Nu het merk zijn aandacht na lang afwachten de Europese aandacht steeds verder op volledig elektrische auto's legt, is het de Toyota Hilux die eindelijk kennismaakt met een vorm van elektrificatie.

In Nederland heeft de Toyota Hilux het tot op heden altijd zonder enige vorm van elektrificatie moeten doen. Toyota heeft onder meer al eens een Hilux met brandstofcel getoond, maar die versie is voor de automarkt voorlopig nog toekomstmuziek. Medio volgend jaar maakt de Toyota Hilux in Nederland dan toch écht kennis met een vorm van elektrificatie. De Toyota Hilux Hybrid 48v komt namelijk naar ons land en het is die versie waar we je nu meer over kunnen vertellen.

Toegegeven: we weten al maanden dat de Hilux een mild-hybride variant zou krijgen. In juni kwamen we de mild-hybride Toyota Hilux in Australië op het spoor en onlangs konden we bevestigen dat er ook een Hilux met een licht geëlektrificeerde aandrijflijn naar Nederland komt. Over de techniek van die Hilux-met-elektrohulp weten we nu meer.

De Toyota Hilux is al even met een 150 pk sterke 2.4 dieselmotor én met een grotere 2.8 die het tot 204 pk schopt. Ook de Toyota Hilux Hybrid 48v krijgt die 204 pk en 500 Nm sterke 2.8, al krijgt die machine in dit geval dus bijval van een 48v mild-hybridesysteem. Dat bestaat onder meer uit een kleine 48v lithiumbatterij die een 16 pk en 65 Nm sterke elektromotor-generator aandrijft. Dat vermogen wordt onder meer tijdens het accelereren benut en dat scheelt natuurlijk weer wat milliliters diesel. Het gemiddeld verbruik van de Hilux met mild-hybride 2.8 ligt volgens Toyota tot 5 procent lager dan dat van de 204 pk sterke variant zonder elektrohulp. Andere voordelen: een directere gasrespons, een stillere herstart van de motor en een lager stationair toerental. Naar Nederland komt de Toyota Hilux Hybrid 48v aanvankelijk enkel als Double Cab. Het laadvermogen (1.000 kilo) en het maximum trekgewicht (3.5oo kilo) zijn onveranderd.

Toyota Hilux Hybrid

Toyota Hilux Hybrid 48v

Meer

Meer Hilux-nieuws onder de zon? Zeker. Zo krijgt de pick-up voor het eerst Toyota's nieuwe Multi-Terrain Select-systeem waarmee je kunt kiezen uit rijmodi als Dirt, Sand, Mud, Deep Snow en Rock. De Hilux Hybrid 48v profiteert van een vernieuwd Toyota Safety Sense-pakket veiligheidssystemen dat onder meer verbeterde versie van Pre-Collision System en Lane Departure Alert bevat. Automatisch grootlicht? Van de partij. Maar er is nóg meer. Zo krijgt de Hilux Hybrid 48v het nieuwste Toyota-infotainmentsysteem met 8-inch display en nieuwe software.

De mild-hybride Toyota Hilux Hybrid 48v wordt medio volgend jaar leverbaar. Prijzen zijn er nog niet.

Gerelateerde forum topics

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites