logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Een succesvolle regisseur met een prachtige cast, dan kan het niet misgaan... Of toch wel?


  • Apr 25 2024
  • 37
  • 4926 Views
Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop
Het komt wel vaker voor, dat een film er veelbelovend uitziet en wordt gezien als een mogelijke kanshebber voor de Oscars. Soms komt dit ook uit, andere keren blijkt het juist een mega flop te zijn. Helaas valt de onderstaande film in de laatste categorie.Het gaat hier om Sphere van Barry Levinson. De regisseur wist al eerder hoge ogen te gooien met klassiekers als Good Morning, Vietnam en Rain Man. Niet zo heel gek dus, dat hij weer een indrukwekkende sterrencast wist te strikken.Grote namenZijn Rain Man-hoofdrolspeler, Dustin Hoffman, keerde terug voor een nieuwe samenwerking. Hij stond er echter niet alleen voor. Andere toppers, zoals Samuel L. Jackson, Sharon Stone en Liev Schreiber tekenden eveneens voor de sci-fi thriller. Helaas mocht dit niet deren. De blockbuster werd een gigantische tegenvaller en scoort overal rampzalige cijfers, zoals een 6,1 op IMDb en zelfs slechts een 13% op Rotten Tomatoes. Ook de box-office was een grote teleurstelling en bracht nog geen 74 miljoen dollar op tegenover een budget van 75 miljoen dollar.De redenenDe grote vraag is nu, waardoor komt dit eigenlijk? Filmcritici lijken hier het antwoord op te hebben. Het grootste probleem ligt in hun ogen bij het zwakke verhaal. De film draait om een mysterieuze ruimtecapsule diep onder water, maar het plot is verwarrend en onsamenhangend.
De bioscoopgangers konden hierdoor niet goed volgen wat er aan de hand was. Bovendien slaagde Levinson er niet in om de spanning en het mysterie van het verhaal overtuigend over te brengen, waardoor kijkers al snel afhaakten en Sphere niet lang in de bioscopen te zien was.CarrièreDe slechte recensies hielpen natuurlijk ook niet mee, aangezien deze veel mensen ervan weerhielden om de film te gaan zien. Hoewel Sphere kon leunen op een indrukwekkende cast, was dit niet genoeg om het publiek te boeien en werd het uiteindelijk een grote mislukking.
Ondanks het feit dat de carrière van Levinson hierna een beetje een 'hit or miss' werd, leverde hij wel nog genoeg andere sterke films. Denk bijvoorbeeld maar aan You Don't Know Jack met Al Pacino. Op dit moment werkt de regisseur aan de gangsterfilm Wise Guys met Robert de Niro.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites