BMW i8 Roadster opnieuw getoond  - America News

BMW i8 Roadster opnieuw getoond

credit: autoweek.nl
  • 4 dag geleden
  • 0 views
BMW besluit de werkdag af te sluiten met beelden van de toekomstige i8 Roadster. Veel wijzer worden we daar niet van, op één ding na.

Dat ene ding is de dakconstructie, die zich tijdens dit schouwspel voor het eerst vanbinnen laat bekijken. BMW zegt dat de i8 Roadster hier in z'n laatste testfase zit, maar zelfs dat valt te betwijfelen. De auto rijdt al minsten sinds maart dit jaar z'n rondjes en wordt die tijd op iedere autobeurs verwacht, maar op de komende Los Angeles Motor Show, die van 1 t/m 10 december wordt gehouden, lijkt het dan echt zover te zijn.

BMW liet de auto zelf overigens ook al eerder zien. De i8 Roadster krijgt een stoffen dak en twee forse 'bulten' op het achterdek. Het kapje laat zich niet, zoals bijvoorbeeld bij de Alfa Romeo 4C, handmatig 'oprollen', maar lijkt in plaats daarvan een ingenieuze vouwconstructie mee te krijgen. Als ook het staande achterruitje nog naar beneden kan, is het open gevoel compleet. Volgens BMW geeft dat in de elektrische modus een unieke rij-ervaring, en inderdaad is de elektrische auto nog maar zelden in cabrioletvorm vertoond. De elektrische Smart is hierop de uitzondering, maar is natuurlijk van een heel ander kaliber dan BMW's plug-inhybride.