UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV heeft met uitzender Tempo-Team afspraken gemaakt over medewerkers van PostNL en twee andere bedrijven. Die waren via cont
Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL
Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL
  • 2019-11-08 16:00:08 1 maanden geleden
  • keer bekeken 4,051
47
gedeelde

Vakbond FNV heeft met uitzender Tempo-Team afspraken gemaakt over medewerkers van PostNL en twee andere bedrijven. Die waren via contracting in dienst bij die drie bedrijven. Ze gaan nu als uitzendkracht verder. Het gaat om enkele duizenden mensen.

Op het zogeheten contracting is al langer kritiek. Bedrijven zouden miljoenen besparen door cao-werknemers te ontslaan om vervolgens via de contractor, vaak een dochter van een uitzendbureau, toch weer mensen in te huren. Bij deze vorm is het bedrijf veel minder geld kwijt aan loonkosten.

Tempo-Team bestrijdt dat mensen via contracting veel minder geld krijgen dan collega’s die als uitzendkracht aan de slag zijn. Volgens FNV zijn er wel degelijk flinke verschillen.

Tempo-Team had eerder dit jaar al aangekondigd te stoppen met contracting. Daarna was FNV met de Randstad-dochter in gesprek gegaan over de manier waarop die mensen zouden doorstromen naar gewoon uitzendwerk. Volgens vakbondsbestuurder Masja Zwart is voor FNV-leden “een goede financiële regeling getroffen”.

Wat denk je van dit verhaal?
Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Belize volgens EU geen belastingparadijs meer

Belize volgens EU geen belastingparadijs meer

Het Centraal-Amerikaanse landje Belize is van de zwarte EU-lijst van belastingparadijzen geschrapt. De EU-ministers van Financiën hebben daartoe besloten omdat Belize zijn wetgeving voor internationale ondernemingen aanpast. Buitenlandse bedrijven worden daardoor niet meer uitgezonderd van het betalen van belasting.

De zwarte lijst bevat alleen landen buiten de EU en werd in december 2017 voor het eerst opgesteld. Het gaat om landen en regio’s die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en onwelwillend staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking. Er staan er nu nog acht op: Amerikaans Samoa, Fiji, Guam, Oman, Samoa, Trinidad en Tobago, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Vanuatu.

Belize verhuist nu naar een ‘grijze’ lijst. Als binnen een jaar blijkt dat het land zijn toezeggingen niet nakomt, gaat het terug op de zwarte lijst. Op die grijze lijst van landen die in de gaten worden gehouden staan er 33.

Miljardairs zagen bankrekening slinken

Miljardairs zagen bankrekening slinken

Het vermogen van de miljardairs van de wereld is vorig jaar voor het eerst sinds 2015 minder geworden. Dat berekenden de Zwitsers bank UBS en advies- en accountantsbureau PwC. In totaal waren de miljardairs gezamenlijk 8,5 biljoen dollar waard.

Dat bedrag was 4,3 procent lager dan een jaar eerder. Die daling kwam vooral op het conto van miljardairs uit China en Hongkong, maar ook elders in Azië. Chinese miljardairs zagen hun vermogen ruim een achtste minder waard worden. Aandelen werden minder waard als gevolg van handelsspanningen en de Chinese yuan daalde ten opzichte van de dollar.

Ondanks de daling komt er iedere 2 à 2,5 dag een Chinese miljardair bij, zegt het hoofd van de UBS-tak die zich met ultrarijke klanten bezighoudt. Wereldwijd daalde het aantal miljardairs, behalve in de Verenigde Staten. Daar groeide het aantal miljardairs nog, gevoed door techondernemers.

UBS verwacht dat miljardairs dit jaar weer iets ruimer in de slappe was komen te zitten.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures