logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Nog geen paniek bij ECB over onrust Franse beurs, aldus bronnen

FRANKFURT (ANP) - Bij beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) is nog geen paniek over de onrust op de Franse financiƫle markten door het onverwachte besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven

door: nieuws.nl

  • Jun 14 2024
  • 43
  • 4782 Views
Nog geen paniek bij ECB over onrust Franse beurs, aldus bronnen

Bij beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) is nog geen paniek over de onrust op de Franse financiële markten door het onverwachte besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven. Dat meldden bronnen bij de ECB aan persbureau Bloomberg.

Macron schreef de verkiezingen uit omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen kreeg twee keer zo veel stemmen als de partij van de president. Op de beurs in Parijs heeft dit geleid tot forse koersverliezen door zorgen over politieke instabiliteit en de Franse overheidsfinanciën. Ook Franse staatsobligaties hebben flink te lijden door de sterk gestegen risicopremies die beleggers eisen om die schuldpapieren aan te houden.

Maar volgens ingewijden bij de ECB worden die problemen vooralsnog als beheersbaar gezien en zijn er dus ook geen gesprekken geweest over eventuele noodmaatregelen om de onrust aan te pakken. Dat werd eerder wel gedaan door de centrale bank in Frankfurt bij de schuldencrisis van bijvoorbeeld Griekenland of Italië. Toen kocht de ECB massaal staatsobligaties van die landen op om rentes te drukken.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites