logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Consumentenvertrouwen VS zakt naar laagste niveau in 7 maanden

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en de eigen koopkracht. Dat meldt de Universiteit van Michigan o

door: nieuws.nl

  • Jun 14 2024
  • 57
  • 4634 Views
Consumentenvertrouwen VS zakt naar laagste niveau in 7 maanden

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en de eigen koopkracht. Dat meldt de Universiteit van Michigan op basis van voorlopige cijfers.

De index die het vertrouwen van Amerikaanse consumenten meet, zakte naar een stand van 65,6, vergeleken met 69,1 in mei. Die daling was onverwacht, want economen hadden in doorsnee juist op een stijging tot 72 gerekend. Naast zorgen over de inflatie en de persoonlijke financiën zijn Amerikanen ook negatiever geworden over de economische omstandigheden.

De consumentenbestedingen zijn de motor van de Amerikaanse economie. Als huishoudens minder vertrouwen hebben, kunnen ze minder gaan uitgeven. Dit kan de groei van ’s werelds grootste economie ondermijnen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites