logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

BERLIJN (ANP/DPA) - Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Het bericht Activisten proberen Tesla-fa

door: nieuws.nl

  • May 10 2024
  • 41
  • 3835 Views
Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek.

Volgens de Duitse politie is het actievoerders nog niet gelukt om daadwerkelijk toegang te krijgen tot het terrein van Tesla. Wel zouden ze erin zijn geslaagd om enkele versperringen te doorbreken.

Bij de protesten rond het fabrieksterrein is tot nu toe een vrouw gewond geraakt. Daarnaast zijn drie politieagenten gewond geraakt, laat een woordvoerder van de politie weten. De politie heeft ook al meerdere arrestaties verricht.

Er heerst al langer onvrede over de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Zo werd er enkele maanden geleden nog brand gesticht bij een nabijgelegen elektriciteitsmast. Die actie werd opgeëist door een links-extremistische actiegroep. Als gevolg daarvan kwamen de fabriek en woningen in de omgeving van Grünheide zonder stroom te zitten. De fabriek lag na de brandstichting ook een tijdje stil.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites