logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Geen daling aantal klanten voor AH na einde tabaksverkoop

ZAANDAM (ANP) - Klanten zijn Albert Heijn niet gaan mijden sinds de supermarktketen is gestopt met de verkoop van tabak. Vanaf 1 juli is het voor alle supermarkten verboden om rookwaren te verkopen, maar Albert Heijn stopte hier na de jaarwisseling a

door: nieuws.nl

  • May 08 2024
  • 48
  • 2588 Views
Geen daling aantal klanten voor AH na einde tabaksverkoop

Klanten zijn Albert Heijn niet gaan mijden sinds de supermarktketen is gestopt met de verkoop van tabak. Vanaf 1 juli is het voor alle supermarkten verboden om rookwaren te verkopen, maar Albert Heijn stopte hier na de jaarwisseling al mee. Het aantal bezoekers is sindsdien niet gedaald, zei topman Frans Muller van moederbedrijf Ahold Delhaize in een toelichting op de kwartaalcijfers.

“We zien geen negatieve effecten voor de bezoekersaantallen. En vanaf 1 juli is er weer een volledig gelijk speelveld, dus dat biedt goede vooruitzichten”, zei Muller in een gesprek met analisten, verwijzend naar de strijd om marktaandeel tussen Nederlandse supermarkten.

Op de omzet heeft het stoppen met de tabaksverkoop wel impact. In heel 2024 drukt dit de omzetgroei van winkels van Ahold Delhaize in Europa met zo’n 2 tot 3 procentpunt.

Gevraagd naar het koopgedrag in supermarkten zei Muller dat huismerken nog altijd terrein winnen in Nederland en België. Door de hoge inflatie van de afgelopen jaren vermeden mensen steeds vaker duurdere A-merken, en dat lijkt ook voor de eerste maanden van 2024 te gelden.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites