logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

FT: inval bij Rotterdamse douanescannermaker om staatssteun China

ROTTERDAM/BRUSSEL (ANP) - Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend vroeg binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam, meldt zakenkrant Financial Times. Nuctech zou met behulp van staatssteun uit China mogeli

door: nieuws.nl

  • Apr 24 2024
  • 34
  • 3291 Views
FT: inval bij Rotterdamse douanescannermaker om staatssteun China

Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend vroeg binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam, meldt zakenkrant Financial Times. Nuctech zou met behulp van staatssteun uit China mogelijk oneerlijk concurreren met Europese bedrijven.

De Europese Commissie meldt dat zij “onaangekondigde inspecties heeft verricht bij een fabrikant van veiligheidsapparatuur”, maar wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat. Het onderzoek naar “ontwrichtende buitenlandse staatssteun” is nog in een voorbereidende fase. Als er grond blijkt te zijn voor nader onderzoek, maakt de commissie de naam van het bedrijf bekend.

Nuctech wil desgevraagd geen commentaar geven. “Als er een onderzoek gaande is, zal het bedrijf daaraan meewerken”, aldus een woordvoerder.

De commissie maakt melding van invallen bij vestigingen in meerdere lidstaten. Nuctech is ook actief in Polen en België.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites