logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Tesla schrapt 400 banen in Duitse fabriek door zwakke verkopen

BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla schrapt vierhonderd banen in zijn enige Europese fabriek, in de buurt van Berlijn. Tesla maakte onlangs bekend wereldwijd ruim 10 procent van de banen te schrappen. Het bericht Tes

door: nieuws.nl

  • Apr 23 2024
  • 37
  • 4315 Views
Tesla schrapt 400 banen in Duitse fabriek door zwakke verkopen

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla schrapt vierhonderd banen in zijn enige Europese fabriek, in de buurt van Berlijn. Tesla maakte onlangs bekend wereldwijd ruim 10 procent van de banen te schrappen.

“De momenteel afzwakkende verkoopmarkt voor elektrische auto’s stelt ook Tesla voor uitdagingen”, geeft het bedrijf als een van de redenen voor de ontslagronde. Tesla kampt al langere tijd met tegenvallende verkopen, vooral door felle concurrentie op de belangrijke Chinese automarkt.

Vorige week maakte Tesla al bekend dat het aantal tijdelijke werknemers in zijn fabriek in Grünheide, net buiten Berlijn, met driehonderd wordt teruggebracht. Het gaat om flexwerkers die via een uitzendbureau bij Tesla werken. Daar werken momenteel meer dan 12.000 mensen. Wereldwijd heeft het Amerikaanse bedrijf ongeveer 140.000 mensen in dienst.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites