logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Google investeert 600 miljoen in vierde Nederlandse datacenter

GRONINGEN (ANP) - Google investeert 600 miljoen euro in de bouw van een nieuw datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit wordt het vierde datacenter van het techbedrijf in Nederland. Tot nu toe heeft Google 3,8 miljard euro in Nederla

door: nieuws.nl

  • Apr 23 2024
  • 43
  • 4914 Views
Google investeert 600 miljoen in vierde Nederlandse datacenter

Google investeert 600 miljoen euro in de bouw van een nieuw datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit wordt het vierde datacenter van het techbedrijf in Nederland. Tot nu toe heeft Google 3,8 miljard euro in Nederland geïnvesteerd, zo maakte het bedrijf bekend.

Google beschikt al over een groot datacenter in de Eemshaven in de provincie Groningen. Bij Winschoten en ten westen van de stad Groningen zijn dependances. Zulke complexen staan erom bekend dat ze relatief veel stroom verbruiken.

Volgens het bedrijf is het nieuwe datacenter nodig om aan “de groeiende vraag naar onze AI- en cloudservices” te kunnen voldoen. “We investeren in lokale projecten voor groene energie, waarmee we groene energie naar het lokale elektriciteitsnet kunnen brengen”, stelt het Amerikaanse techbedrijf.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites