logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen

BRUSSEL (ANP) - Cacaoboeren uit Ghana en Ivoorkust gaan maandag in Bussel protesteren, als grote chocoladefabrikanten daar een conferentie organiseren. Ze willen zo aandacht vragen voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun bonen. Het bericht Cacao

door: nieuws.nl

  • Apr 18 2024
  • 46
  • 3945 Views
Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen

Cacaoboeren uit Ghana en Ivoorkust gaan maandag in Bussel protesteren, als grote chocoladefabrikanten daar een conferentie organiseren. Ze willen zo aandacht vragen voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun bonen.

Op 22 april komen alle grote internationale chocoladefabrikanten naar Brussel voor de World Cocoa Conference. De conferentie wordt geopend door de Belgische koningin en staat dit jaar in het teken van duurzaamheid.

Hoewel de cacaoprijzen momenteel alle records breken, leven veel cacaoboeren nog steeds onder de armoedegrens. “Tegelijkertijd boeken de chocoladereuzen miljardenwinsten waar vooral aandeelhouders van profiteren”, stelt Oxfam Novib, die maandag een rapport publiceert over de cacao-industrie. “Zolang bedrijven er niet voor zorgen dat boeren een betere prijs krijgen voor hun cacao en langetermijnzekerheid krijgen, blijft duurzaam geproduceerde cacao een illusie.”

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites