Valtteri Bottas heeft tijdens de eerste dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.
Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi
Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi
  • 2019-12-03 19:20:08 3 dag geleden
  • keer bekeken 2,713
30
gedeelde
Valtteri Bottas heeft tijdens de eerste dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.

De laatste race van het F1-seizoen 2019 zit er nog maar net op maar vandaag werd er al opnieuw volop getest op het Yas Marina Circuit. De 2020-banden werden uitvoerig getest en uiteindelijk was Valtteri Bottas met een tijd van 1:37.124 de snelste.

Bottas was met 138 ronden ook erg productief tijdens de test van de 2020-banden van Pirelli. Het meeste aantal ronden kwam echter op naam van Max Verstappen te staan, de Nederlander reed maar liefst 153 ronden.

De tweedaagse bandentest van Pirelli is cruciaal om een goed beeld te krijgen van de 2020-banden die Pirelli volgend seizoen wil introduceren. Diezelfde banden werden al eens tijdens een oefensessie op vrijdag van het raceweekend in Austin getest. Er kwam toen veel kritiek op de nieuwe Pirelli-banden maar Pirelli-motorsportbaas Mario Isola stelde toen dat de erg koude weersomstandigheden in Austin niet representatief waren.

1.      V. Bottas    Mercedes AMG    01:37.124    138
2.      S. Vettel    Ferrari    01:37.991    136
3.      D. Kvyat    Scuderia Toro Rosso    01:38.183    72
4.      S. Pérez    Racing Point    01:38.434    120
5.      R. Grosjean    Haas    01:39.526    146
6.      L. Norris    McLaren    01:39.741    125
7.      M. Verstappen    Red Bull    01:39.926    153
8.      E. Ocon    Mercedes AMG    01:39.962    77
9.      G. Russell    Williams    01:40.368    87
10.      K. Räikkönen    Sauber    01:40.903    93
11.      S. Gelael    Scuderia Toro Rosso    01:41.640    67
12.      R. Nissany    Williams    01:44.760    41

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Wat denk je van dit verhaal?
Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

De Californische senator gooit de handdoek in de ring in de strijd om de Democratische presidentsnominatie. Hoewel ze haar campagne sterk had ingezet, viel Harris de voorbije maanden fors terug in de peilingen.

De 55-jarige Harris, senator, voormalig aanklager en vrouw met een gemengde raciale achtergrond, zou Trump verslaan. Althans, dat bleek uit een peiling van The Washington Post en ABC News begin juli.

Haar kandidatuur had op dat moment nog de wind in de zeilen. Ze presenteerde zich als een consensuskandidaat die zowel jonge, progressieve kiezers, als de gematigde Democraten aansprak.

Ze toonde uit welk hout ze gesneden was in een van de eerste debatten tussen de Democratische presidentskandidaten, eind juni. Toen koos ze voor een frontale aanval op Joe Biden, op dat moment en nu nog steeds de favoriet om de Democratische nominatie binnen te halen. Zo verweet ze de voormalige vicepresident onder meer dat hij zich in de jaren 70 had verzet tegen plannen om het Amerikaanse onderwijs diverser te maken, door zwarte kinderen per bus naar vooral witte scholen te brengen.

Nog dozijn kandidaten over

Maar die hausse kon ze niet aanhouden. Harris kon volgens critici onvoldoende duidelijk maken welk beleid ze zou voeren. En bovendien zou die aanval op Biden haar op iets langere termijn ook parten hebben gespeeld.

De laatste maanden was ze weggezakt uit de kop van het ruime peloton Democratische presidentskandidaten. Ook haar fondsenwerving hinkte achterop. Ze moest campagnemedewerkers ontslaan en richtte zich bijna uitsluitend nog op de eerste ‘caucus’ in Iowa op 3 februari volgend jaar.

Al meer dan een dozijn kandidaten voor de Democratische nominatie heeft de handdoek in de ring gegooid. Harris, die de ambitie had om de eerste vrouwelijke president te worden, is daarbij een van de grotere namen. En toch blijven er ook nog meer dan een dozijn andere kandidaten over.

Nederland wil af van ‘old boys network’: quota voor vrouwen in raden van bestuur

Nederland wil af van ‘old boys network’: quota voor vrouwen in raden van bestuur

Nederland gaat quota invoeren voor vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven. De Nederlandse Tweede Kamer zette daarvoor het licht op groen.

De maatregel zal waarschijnlijk in 2021 ingaan, verklaarde de Nederlandse minister van Emancipatie, Ingrid van Engelshoven.

Met de quota wordt volgens de minister het ‘old boys network’ doorbroken. ‘We zetten een grote stap naar gelijkheid en diversiteit in de top van het bedrijfsleven’, luidde het.

VVD en ChristenUnie zagen de quota niet zitten, maar in de Kamer werd wel een meerderheid gevonden toen CDA zich aansloot bij D66, GroenLinks, PvdA en DENK. Ook werkgevers en vakbonden zijn voorstander van de maatregel.

Streefcijfer

Concreet mag het bestuur (raad van commissarissen, red.) van een beursgenoteerde onderneming dat minder dan 30 procent vrouwen telt en waarbij een zitje vrijkomt, deze positie niet door een man laten invullen. Totdat een geschikte vrouw is gevonden, blijft de stoel leeg. Er bestond al enkele jaren een ‘streefcijfer’ van 30 procent vrouwen, maar dat werd nog onvoldoende gehaald. Van de 88 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven voldoen er 58 nog niet aan het streefcijfer.

In België geldt al sinds 2011 een quotawet die voorziet in een derde vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven. Die leidde de afgelopen jaren tot een forse toename van het aantal vrouwen in bestuursraden (van 8,3 procent in 2008 tot 26,8 procent in 2017), maar toch bleken niet alle ondernemingen de corporate governance-code op dit punt na te leven.

Vanaf volgend jaar wordt de code nog strenger, met ook meer diversiteit inzake leeftijd en ervaring.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures