Geraardsbergen betaalt niet langer voor een passage over zijn beruchte Muur in de Ronde van Vlaanderen. Dat besliste het schepencollege gisteren.
Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen

Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen

Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen

Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen

Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen

Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen
Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen
  • 2019-12-03 15:20:08 3 dag geleden
  • keer bekeken 4,080
3
gedeelde

Geraardsbergen betaalt niet langer voor een passage over zijn beruchte Muur in de Ronde van Vlaanderen. Dat besliste het schepencollege gisteren.

De Oost-Vlaamse stad had enkele weken geleden al laten verstaan dat ze de broekriem stevig moet aanspannen en daarom lag het idee op tafel om niet langer 50.000 euro te betalen aan Flanders Classics, de organisator van Vlaanderens Mooiste.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) vond het ethisch niet verantwoord meer dergelijk bedrag te betalen voor een passage in Geraardsbergen en op de iconische ‘Muur’, die zich op 100 kilometer van de finish in Oudenaarde situeert.

‘Ik ben de mening toegedaan dat de Muur van Geraardsbergen een voldoende iconisch karakter heeft om deze helling in het parcours van de Ronde van Vlaanderen te houden’, zei De Padt. ‘De helling kan bepalend zijn in het wedstrijdverloop. Maar om daar nu 50.000 euro voor te gaan betalen voor een korte passage op 100 kilometer van de eindmeet, dat is van het goede te veel. Alles moet nog ethisch te verantwoorden zijn. Een dergelijke uitgave is dat niet.’

De ceo van Flanders Classics, Tomas Van Den Spiegel, laat weten dat het parcours van de Ronde van Vlaanderen van 2020 vastligt. ‘Daaraan gaan we niet raken’, zegt hij. ‘We willen in elk geval de dialoog met de stad constructief houden met het oog op de toekomst.’

Wat denk je van dit verhaal?
Geraardsbergen betaalt niet meer voor passage Ronde van Vlaanderen

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Drie op de vier zelfstandig ondernemers verwacht dat hij/zij bij een hypotheekaanvraag over meer financiële middelen moet beschikken dan mensen die in loondienst werken. Daarnaast is bijna driekwart ervan overtuigd dat het proces om een hypotheek af te sluiten lastiger is dan als zelfstandige.

Wat ondernemers echter vaak niet weten, is dat de regels voor het krijgen van een hypotheek zijn versoepeld en dat zij al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek kunnen afsluiten. Dit en meer blijkt uit het onderzoek ‘Hypotheekverstrekking aan zzp’ers en ondernemers’, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, in opdracht van De Hypotheker. Om een helpende hand te bieden heeft De Hypotheker in samenwerking met Raadhuys een online tool ontwikkeld waarmee zelfstandigen snel duidelijkheid kunnen krijgen wat hun mogelijkheden voor een hypotheek zijn.

Strenge regels

Het aantal zelfstandigen in Nederland blijft gestaag groeien: op dit moment telt ons land ruim 1,1 miljoen zelfstandig ondernemers. Voor 7 op de 10 weegt de vrijheid die zij ervaren als zelfstandig ondernemer zwaarder dan een stabiele(re) financiële situatie in loondienst. Dit brengt voor hen echter wel onzekerheid met zich mee, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis. Ruim 7 op de 10 zelfstandigen die binnen vijf jaar een huis willen kopen, verwachten hierbij meer belemmeringen op hun weg te vinden dan iemand die in loondienst is. Van deze groep zegt een op de vijf zelfs te hebben overwogen in loondienst te gaan om een woning te kunnen kopen. Daarnaast stellen 6 op de 10 zelfstandigen die binnen vijf jaar een huis willen kopen dat de ‘strenge regels’ het lastig maken om een hypotheek te krijgen als zelfstandige.

Versoepeld

Menno Luiten (foto), commercieel directeur van De Hypotheker:  “De mogelijkheden voor zelfstandigen bij het afsluiten van een hypotheek zijn echter versoepeld. Waar voorheen minimaal drie jaarrekeningen nodig waren voor een hypotheekaanvraag, kunnen ondernemers nu al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek afsluiten op basis van een inkomensverklaring. Middels deze Inkomensverklaring Ondernemer wordt een uitgebreide analyse gemaakt van de onderneming over de afgelopen drie jaren, of korter indien de onderneming korter bestaat. Bij het vaststellen van het inkomen wordt ook rekening gehouden met eventueel inkomen uit loondienst en/of sociale uitkeringen. Hiermee is de toegang tot een verantwoorde en betaalbare hypotheek voor zelfstandig ondernemers sterk verbeterd.”

Binnen handbereik

Hoewel de regelgeving voor zelfstandig ondernemers soepeler is, blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers hiervan niet of beperkt op de hoogte is. Luiten: “Dat is erg jammer, omdat een betaalbare woning ook voor zelfstandigen binnen handbereik ligt. Omdat het toetsingsinkomen op basis van de Inkomensverklaring Ondernemer afhankelijk is van verschillende factoren, is het voor veel zelfstandige ondernemers erg onduidelijk of zij in aanmerking komen voor een hypotheek. Om hen snel inzicht te bieden in de mogelijkheden en het maximaal te lenen hypotheekbedrag, hebben we samen met Raadhuys een online tool ontwikkeld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures