Beleggers, ontwikkelaars en corporaties roepen de gemeente op om de polder Rijnenburg snel te ontwikkelen tot een duurzaam en betaalbaar woon- en ene
Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg

Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg

Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg

Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg

Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg

Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg
Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg
  • 2019-12-03 10:20:14 3 dag geleden
  • keer bekeken 3,848
0
gedeelde

Beleggers, ontwikkelaars en corporaties roepen de gemeente op om de polder Rijnenburg snel te ontwikkelen tot een duurzaam en betaalbaar woon- en energielandschap. De partijen werken samen in een zogenoemd consortium en zijn voor 70 procent grondeigenaar van het gebied.

Als het aan de gemeente ligt wordt Rijnenburg een plek waar voor minimaal 15  jaar energie wordt opgewekt met zonnevelden en windmolens. Het besluit om geen woningbouw in het gebied toe te staan komt uit 2013 en werd opnieuw bekrachtigd in 2016.

De provincie Utrecht heeft Rijnenburg in de ‘Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028’ namelijk tot een ‘pauzelandschap’ verklaard. Dit betekent dat in Rijnenburg in de periode tot en met 2028 geen woningbouw zou kunnen plaatsvinden.

Appèl

Afgelopen donderdag heeft Harm Janssen, Directeur BPD regio Noord-West, namens het Consortium Grondeigenaren Rijnenburg het ‘Appèl voor Rijnenburg’ aan wethouders Klaas Verschuure en Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht aangeboden.

In deze oproep wordt aan de gemeente gevraagd om gezamenlijk Rijnenburg te gebruiken om de uitdagingen op de woningmarkt en de energietransitie aan te pakken. Dus naast het opwekken van energie ook ruimte voor woningen “Samen kunnen de partijen de gemeente helpen meerdere doelstellingen te realiseren door hier een duurzaam en betaalbaar woon- en energielandschap te creëren”, aldus Harm Janssen.

Hij licht verder toe: “Als consortium werken wij aan een plan voor Rijnenburg dat recht doet aan de uitdagingen op het gebied van de energietransitie en aan de wensen van woningzoekenden uit de stad en de regio. Door Rijnenburg alleen aan te wijzen als energielandschap, kan woningbouw in de huidige plannen van de gemeente op zijn vroegst pas na 2040 plaatsvinden. Terwijl het tekort en de druk op de woningmarkt elk jaar groter wordt.”

Betaalbaar wonen

Rijnenburg zou volgens de grondeigenaren volop ruimte bieden voor betaalbaar wonen. In de oproep wordt gesproken van 25.000 woningen, waarvan 35 procent sociale huur en 25 procent middelduur.

Daarnaast kan het een wijk worden waar een energielandschap zorgt voor energieopwekking voor 60.000 – 80.000 huishoudens en kan worden gekozen voor klimaatadaptieve, energieneutrale en circulaire woningbouw.

Het consortium van grondeigenaren in Rijnenburg wordt gevormd door: AM, Amvest, Ballast Nedam Development, Bouwinvest, BPD, Bunnik Projekten, GroenWest, Latei, Mitros, Portaal, Slokker, Synchroon en Timpaan.

Roeivereniging

Er moet volgens het Appèl voor Rijnenburg naast woningbouw aandacht komen voor snelle fietsverbindingen en hoogwaardig openbaar vervoer en ook kan er ruimte worden geboden aan roeiverenigingen.

De Utrechtse roeiverenigingen ondersteunen de oproep van de grondeigenaren van Rijnenburg alvast. “Als aanvulling op het Merwedekanaal komt extra roeiwater als kern van een nieuw, grootschalig, groen-blauw recreatiegebied in Rijnenburg tegemoet aan de grote vraag naar (water)sportaccommodatie, recreatieve buitenruimte en meer natuur dichtbij de stad”, aldus Mats Vervoorn, voorzitter USR Triton.

Wat denk je van dit verhaal?
Grondeigenaren willen starten met betaalbare woningen in Rijnenburg

FKA Twigs in het Koninklijk Circus: een schilderij met bassen

FKA Twigs in het Koninklijk Circus: een schilderij met bassen

Een ‘concert’ zouden we wat FKA Twigs in het Koninklijk Circus ten berde bracht niet meteen noemen. Een ‘museumwaardige performance’ wel. ‘Indrukwekkend’ des te meer.

‘A woman’s work/ a woman’s time to embrace, she must put herself first’ liet FKA Twigs vanop een tape door de zaal schallen, net voor ze de bühne betrad. Dat lijkt ook wat ...

Thalita de Jong mist de rest van het veldritseizoen na rugoperatie

Thalita de Jong mist de rest van het veldritseizoen na rugoperatie

De Nederlandse Thalita de Jong, wereldkampioene in 2016, moet een kruis maken over de rest van het veldritseizoen. De 26-jarige De Jong werd vorige week geopereerd aan een rugblessure, waarmee ze al sukkelde sinds de Lotto Belgium Tour (10-13 september).

“In overleg met het medisch team is vorige week beslist om deze ingreep direct uit te voeren”, legde haar nieuwe team, Chevalmeire, uit op sociale media. “Dokter Geert Mahieu heeft bevestigd dat de operatie succesvol verlopen is. Naar de toekomst toe zal deze ingreep haar niet belemmeren om terug te presteren op het hoogste niveau. Thalita zal verder revalideren bij Lieven Maesschalk en haar voorziene comeback maken in het voorjaar 2020.”

De Jong reed de voorbije weken vijf veldritten. Haar beste resultaat, een tweede plaats, behaalde ze eind oktober in het Luxemburgse Contern. De wedstrijd in Niel, op 11 november, werd haar laatste veldrit. Daarin werd ze zevende.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures