Vlaams minister van Klimaat Zuhal Demir (N-VA) dringt er bij haar federale collega Marghem (MR) op aan snel werk te maken van een omschakeling naar e
‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’

‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’

‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’

‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’

‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’

‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’
‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’
  • 2019-12-03 07:20:07 3 dag geleden
  • keer bekeken 2,825
37
gedeelde

Vlaams minister van Klimaat Zuhal Demir (N-VA) dringt er bij haar federale collega Marghem (MR) op aan snel werk te maken van een omschakeling naar elektrische bedrijfswagens. Dat meldt De Tijd.

De informatienota van federaal informateur Paul Magnette (PS) was duidelijk: zijn bedoeling is alleen nog elektrische leasewagens fiscaal te stimuleren. Ook de Vlaamse regering daarop wil dat, zo blijkt.

‘De vloot van bedrijfswagens moet zo snel mogelijk vergroenen en emissievrij gemaakt worden’, zegt Demir in De Tijd. Dat moet het klimaatdoel - 35 procent minder CO2-uitstoot tegen 2030 - binnen bereik brengen. Voor Demir mag niet geraakt worden aan bestaande contracten. ‘En er moet voldoende aanbod aan elektrische modellen zijn, zodat werknemers de auto als gezinswagen kunnen gebruiken.’

Ze wil dat de Vlaamse regering dan in overleg met de autosector extra inspanningen doet bij het uitbouwen van het laadpalennetwerk in Vlaanderen.

Opvallend: onlangs besliste de Vlaamse regering de premie voor wie een elektrische wagen koopt, af te schaffen.

De premie werd in 2016 ingevoerd om de aankoop van milieuvriendelijke auto’s – 100 procent elektrische wagens of auto’s met een waterstofmotor - te stimuleren. Maar volgens minister Demir, was de premie geen succes. Vorig jaar werden er slechts 415 aan­gevraagd. Een enveloppe van meer dan 6 miljoen euro subsidies bleef ongebruikt.

Het kabinet-Demir benadrukte toen dat ‘driekwart van de elektrische auto’s door bedrijven wordt ­gekocht’, en dat die bedrijven ­onverminderd ‘kunnen genieten van een fiscale aftrek op de aankoopkosten’. 

Wat denk je van dit verhaal?
‘Ook Vlaanderen wil enkel elektrische bedrijfswagens’

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Aan de Melkerijstraat in Wommelgem zijn de ontmijningsdienst DOVO en de politie ter plaatse nadat daar een luide knal gehoord is. Volgens de politie gaat het weer om een granaat die naar een woning is gegooid.

Commissaris Johan Wonnink, woordvoerder politiezone Minos: ‘Er is inderdaad een ontploffing geweest. DOVO is ter plaatse en de eerste vaststellingen wijzen op een explosie van een handgranaat. De federale gerechtelijke politie doet het onderzoek.’

Volgens Radio 2 zou het tuig zijn afgegaan aan een gebouw met 5 appartementen. Er wordt nu nagegaan of er nog ontploffingsgevaar is en er wordt ook naar sporen van de daders gezocht.

Granaataanvallen in het Antwerpse zijn vaak gelinkt aan het drugsmilieu. Na een rustige zomer betekende de start van het nieuwe schooljaar in Antwerpen ook een een nieuwe reeks granaatexplosies. Vorige week was een driest hoogtepunt: Op twee plaatsen ontploften granaten, en een gevel van een huis werd doorzeefd door kogels. Het is evenwel nog onduidelijk of de verschillende zaken aan elkaar gelinkt zijn.

Voor Wommelgem is deze granaataanslag een 'primeur'. 

 

Man rijdt in op groep schoolkinderen in Essex

Man rijdt in op groep schoolkinderen in Essex

In het Engelse graafschap Essex is een man maandagnamiddag met zijn auto ingereden op een groep schoolkinderen. Daarbij kwam een 12-jarige jongen om het leven

Vijf andere tieners en een vrouw raakten gewond. De aanrijding vond plaats in de buurt van Debden Park high school in Loughton.  

De politie behandelt het incident als moord en poging tot moord. 'We gaan ervan uit dat de aanrijding opzettelijk werd veroorzaakt en daarom hebben we een moordonderzoek geopend', verklaarde een politiewoordvoerder aan het persagentschap AP.

De bestuurder van het voertuig sloeg na de feiten op de vlucht. De politie van Essex riep de hulp in van het publiek om de dader op te sporen.

 

De verdachte, de 51-jarige Terry Glover werd intussen opgepakt. 

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures