De vicegouverneur van de Franse nationale bank, Sylvie Goulard, is aangeklaagd wegens verduistering van overheidsgeld toen ze nog Europarlementslid w
Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd
Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd
  • 2019-12-02 20:20:13 4 dag geleden
  • keer bekeken 4,232
52
gedeelde

De vicegouverneur van de Franse nationale bank, Sylvie Goulard, is aangeklaagd wegens verduistering van overheidsgeld toen ze nog Europarlementslid was.

Ursula von der Leyen mag het Europees Parlement dankbaar zijn. Als de Europarlementsleden Sylvie Goulard niet hadden afgewezen als Europees commissaris, dan had de voorzitster van de Europese Commissie al op haar eerste echte werkdag een crisis moeten oplossen.

In Franse media lekte gisteren uit dat Goulard, vicevoorzitter van de Franse centrale bank, vrijdag aangeklaagd is wegens de verduistering van publieke middelen. Als toenmalig lid van het Europees Parlement zou Goulard, lid van de centristische partij MoDem, medewerkers op de Europese loonlijst hebben gezet, terwijl ze aan het werk waren voor de nationale werking van de partij. In juni 2017, toen het parket van Parijs een vooronderzoek opende, moest Goulard ontslag nemen als minister van Defensie in de kersverse Franse regering.

‘Ik voel me heel rustig’

De affaire was een van de redenen waarom het Europees Parlement Goulard onaanvaardbaar vond als Europees commissaris. Hoe kan het dat iemand die wel aftrad als Franse minister, zich wel goed genoeg vindt om als Europees commissaris te functioneren, vroegen haar critici zich af tijdens haar hoorzitting.

Goulard beklemtoonde toen dat ze nog altijd niet in verdenking was gesteld en dat ze zich heel rustig voelde bij de hele affaire. In de zomer van 2019 stortte ze 45.000 euro terug aan het Europees Parlement, en daarmee was de zaak volgens haar gesloten. Op de vraag van Europarlements-leden of ze zou aftreden als Europees commissaris als ze effectief aangeklaagd zou worden, antwoordde ze dat ze niet op hypothetische vragen antwoordde.

Mogelijk wacht François Bayrou, de voorzitter van MoDem, vrijdag hetzelfde lot als Goulard wanneer hij voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. Bayrou nam in 2017 ontslag als minister van Justitie. Alles samen zou de partij een tiental medewerkers hebben laten betalen door het Europees Parlement.

Niet de enige

MoDem is overigens niet de enige Franse partij die mogelijk Europees geld gebruikte om de nationale partijwerking te financieren. Er loopt ook een onderzoek naar gelijkaardige praktijken door het uiterst-linkse La France Insoumise en het voormalige uiterst-rechtse Front National, dat zich omgedoopt heeft tot Rassemblement National. Partijvoorzitster Marine Le Pen is daarvoor eerder al in beschuldiging gesteld en moest ook al 300.000 euro terugbetalen aan het Europees Parlement.

Wat denk je van dit verhaal?
Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Kortrijk wil sportclubs op de kaart zetten onder gedeelde naam ‘Spurs’

Kortrijk wil sportclubs op de kaart zetten onder gedeelde naam ‘Spurs’

De stad Kortrijk wil sportclubs stimuleren om meer samen te werken en te spelen onder dezelfde naam: ‘De Spurs’. De stad ziet financiële, structurele en sportieve voordelen. De Kortrijkse basket en ijshockey zijn de eerste clubs die meestappen in de nieuwe samenwerking.

De ‘Spurs’ worden bij het brede publiek zo goed als altijd gelinkt aan de Britse ploeg uit de Premier League Tottenham Hotspur. Maar daar wil de West-Vlaamse stad Kortrijk verandering in brengen. De stad wil haar sportclubs verenigen onder de naam ‘Spurs’ om zo een groter publiek te bereiken. Door het grotere publiek wil de stad ook zorgen voor nieuwe, grote sponsors. Dat moet voor de clubs een financieel voordeel opleveren.

De naam wijst naar de geuzennaam van de stad, ‘Guldensporenstad’, waarin ‘Spurs’ voor de sporen staan.

Kortrijkse sportclubs (er zijn er 133) die onder de noemer Spurs spelen, zullen ook een financieel extraatje krijgen van de stad. Ook op het vlak van merchandising wordt een verdere samenwerking bekeken.

Daarnaast zullen de Spurs-clubs bepaalde coachopleidingen delen, zoals de opleiding blessurepreventie. Ook de jeugd zal wederzijds een initiatie ijshockey en basket volgen om zo eventueel talent op de juiste plaats te krijgen.

KVK

Schepen van Sport en Economie Arne Vandendriessche wil met de gemeenschappelijke naam een sterk sportverhaal brengen naar de buitenwereld toe.

‘Sportclubs zijn een belangrijk onderdeel van onze stadsmarketing. Als ze allemaal hun krachten bundelen en dezelfde boodschap uitdragen, worden ze niet alleen zelf sterker maar brengen ze ook een veel sterker verhaal naar de buitenwereld. Daarom voorzien we vanuit stadsmarketing een extra duwtje in de rug met wat financiële steun.’ Er zal elk jaar 50.000 euro vrijgemaakt worden.

Vandendriessche twijfelt volgens Radio 2 of voetbalclub KVK mee zal doen. Hij verwacht ook niet dat die stap nu al genomen wordt. ‘KV Kortrijk is een verhaal apart, mogelijk zullen die hun naam nooit aanpassen’, zegt hij aan de radiozender. ‘De traditie speelt in andere gevallen ook, we beseffen dat mensen moeilijk afscheid nemen van hun eigen naam. Maar volgens ons wegen de nadelen niet op tegen de voordelen.’

De West-Vlaamse stad haalde de mosterd uit Barcelona.

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Een 24-jarige jongeman die studeerde in Gent heeft 8 jaar cel gekregen voor een moordpoging op een medestudent, die een liefdesrivaal was, en de belaging van zijn ex. ‘Hij had het plan zeer beredeneerd uitgekiend en was gedreven door frustratie van een relatiebreuk’, zegt de rechter die het vonnis voorlas.

De feiten gebeurden dit mei jaar. De 24-jarige student uit de buurt van Zottegem kon een relatiebreuk niet verwerken. Hij besloot zijn liefdesrivaal uit te nodigen naar zijn kot, met het plan hem te doden. ‘De beklaagde had het plan uitgekiend. Hij lokte het slachtoffer met valse voorwendsels naar zijn kot. Daar bond hij het slachtoffer vast en plakte ducttape over zijn mond. Hij wou hem verstikken met een kussen’, zegt de rechter.

De liefdesrivaal kon ontkomen, zonder ernstige verwondingen. ‘De beklaagde ging op een zeer beredeneerde, bekoelde manier te werk. Hij had zelfs zijn vluchtplan uitgestippeld. Het ergste is alleen voorkomen door factoren die buiten zijn wil om gebeurden.’

De verdediging pleitte bij de behandeling van de zaak dat hij enkel de bedoeling had om het slachtoffer bang te maken, zodat hij de relatie zou verbreken met zijn ex-partner. Het openbaar ministerie zag dit anders en de rechtbank zag dit anders, zij oordeelden dat het wel degelijk om een moordpoging ging. ‘We kunnen niet blind zijn voor dergelijke feiten en de voorbedachtheid’, aldus de rechter die wel rekening hield met zijn blanco strafverleden. ‘Er is een lage kans op recidive en hij heeft een blanco voorgeschiedenis.’

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures