In een rechtszaak over vóór 14 juli 2016 betaalde boeterentes, aangespannen door Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond tegen Delta Lloyd, heeft
Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit

Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit

Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit

Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit

Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit

Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit
Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit
  • 2019-12-02 13:25:07 3 maanden geleden
  • keer bekeken 4,679
19
gedeelde

In een rechtszaak over vóór 14 juli 2016 betaalde boeterentes, aangespannen door Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond tegen Delta Lloyd, heeft de rechter vorige week besloten dat partijen tot uiterlijk 11 december krijgen om er alsnog onderling uit te komen.

De AFM kwam in maart 2017 met een leidraad die aangeeft hoe banken en andere geldverstrekkers de eerder aan klanten doorberekende boeterente opnieuw moeten berekenen. Klanten die hun hypotheek na 14 juli 2016 hebben overgesloten, worden na herberekening volgens deze richtlijn gecompenseerd, als blijkt dat de betaalde boeterente te hoog is geweest.

De zaak tussen Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond enerzijds en Delta Lloyd anderzijds, draait om de te hoge boeterente die klanten vóór de door de AFM vastgestelde grensdatum van 14 juli 2016 betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek naar een lagere hypotheekrente. De consumentenorganisaties vinden dat ook consumenten die vóór die datum een te hoge boeterente hebben betaald, gecompenseerd moeten worden. Daarbij voelen zij zich gesterkt door de regeling waarmee de Volksbank eerder is gekomen en die teruggaat tot 5 jaar voor 14 juli 2016. De consumentenorganisaties zijn de zaak tegen Delta Lloyd gestart om een principiële rechterlijke uitspraak te krijgen over de wijze waarop Delta Lloyd de boeterente berekende. Als de rechter de consumentenorganisaties in het gelijk zou stellen, dan maakt dat de weg vrij voor klanten van andere banken om ook de in die jaren te veel betaalde boeterente terug te krijgen.

Uitspraak in januari

Tijdens de zitting bij de rechtbank in Amsterdam op woensdag 27 november konden de beide partijen, vergezeld door hun advocaten, hun standpunten toelichten. Uitkomst was dat partijen de rechtbank uiterlijk 11 december moeten laten weten of ze er alsnog onderling zijn uitgekomen of dat er een vonnis moet komen. Als partijen niet met elkaar tot overeenstemming komen, streeft de rechtbank ernaar om op 15 januari uitspraak te doen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Wat denk je van dit verhaal?
Rechtbank stelt uitspraak over hoge boeterentes uit

Melania heeft opvallende boodschap bij onthulling kerstversiering

Melania heeft opvallende boodschap bij onthulling kerstversiering

Melania Trump heeft traditiegetrouw de kerstversieringen in het Witte Huis voorgesteld. De First lady van de VS geeft daarbij een opvallende boodschap met een aantal scrabbleblokjes. In de video hierboven ziet u de boodschap en de rest van de versieringen in het Witte Huis.

De boodschap lijkt 'beest', maar eigenlijk doelt Melania Trump op haar campagne 'Be best'. Dat is een bewustwakingscampagne die focust op het welzijn van jongeren. Ze wil cyberpesten en druggebruik tegengaan.

Vorig jaar werd de kerstversiering van Melania Trump druk besproken. De first lady kreeg toen kritiek op de rode kerstbomen die te zien waren in de gangen van het Witte Huis. Die leken wel erg hard op de kostuums uit 'The handmaid's tale', de serie die gaat over de onderdrukking van vrouwen in de maatschappij.

 

 

Amazon verwijdert misplaatste kerstversiering met foto’s van Auschwitz

Amazon verwijdert misplaatste kerstversiering met foto’s van Auschwitz

Het Auschwitz Memorial museum in Polen bekritiseerde internetgigant Amazon voor de verkoop van kerstversiering met beeltenissen van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Het bedrijf besloot de producent uit de handel te halen, maar die zijn elders nog steeds te koop.

‘Het verkopen van kerstversiering met foto’s van Auschwitz is niet gepast’, tweette het Auschwitz Memorial museum. ‘Auschwitz op een flessenopener is onrustwekkend en onrespectvol.’ Later berichtte het museum dat de producten verdwenen waren. ‘Alle verkopers moeten onze richtlijnen volgen, wie dat niet doet zal onderzocht worden en eventueel verwijderd’, zei een woordvoerder van Amazon in een persbericht.

Het museum meldt dat de producten wel nog te vinden zijn op de webwinkel Wish. ‘We hopen dat zij, net zoals Amazon, snel zullen handelen en de producten zullen verwijderen’, tweet Auschwitz Memorial.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures