Het kwik daalde afgelopen nacht onder nul. Voor wie de wagen buiten laat overnachten, kan dat wel eens voor problemen zorgen. Denk maar aan bevroren
Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden

Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden

Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden

Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden

Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden

Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden
Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden
 • 2019-12-02 11:20:15 4 maanden geleden
 • keer bekeken 4,106
49
gedeelde
Het kwik daalde afgelopen nacht onder nul. Voor wie de wagen buiten laat overnachten, kan dat wel eens voor problemen zorgen. Denk maar aan bevroren ruiten of een vastgevroren handrem. Met deze tips weet u wat u zeker wel en zeker niet mag doen om dergelijke veelvoorkomende problemen op te lossen.

Wie het risico op pech of een ongeval tijdens de wintermaanden tot een minimum wil beperken, neemt best de nodige voorzorgsmaatregelen. Al zijn niet alle methodes even effectief. Sommige zijn zelfs ronduit slecht voor een voertuig of voor jezelf.

Met de hulp van Touring, dienst voor pech- en reisbijstand, maakten we een oplijsting van welke methodes uit den boze zijn en welke de meest doeltreffende zijn voor een snelle ontdooiing van je auto.

 • Je ruiten overgieten met warm water. Door de temperatuurshock kunnen de ruiten barsten. Bovendien is het effect van zeer korte duur, aangezien het warme water onmiddellijk weer aanvriest.
 • Je voorruit bedekken met krantenpapier. Het papier wordt vochtig, plakt tegen de ruit en is moeilijk los te krijgen. Een stevig stuk karton tussen de ruitenwissers plaatsen, is wel een goed idee en zal de voorruit wél ijs- en sneeuwvrij houden.
 • De truc met de aardappel gebruiken. Sommigen beweren dat de voorruit inwrijven met een doormidden gesneden aardappel helpt om een ijslaag te voorkomen. Dat is niet het geval. Bovendien kan er veel zetmeel op de voorruit achterblijven, waardoor je zicht sterk verminderd is.
 • Tijdens het krabben de motor aanzetten. Die zal nauwelijks opwarmen in stilstand. Het is ook slecht voor de motor en voor jezelf, aangezien je dan tijdens het krabben ongezonde gassen inademt.
 • De handrem van de wagen gebruiken wanneer u uw wagen parkeert. Parkeer de auto liever in versnelling en plaats - wanneer u op een helling staat - één of twee wielblokken.

 • Een krabber gebruiken in combinatie met antivriesmiddel. Dat is vooral een goede remedie tegen een dun laagje ijs. Bij een dikke laag ijs is die methode niet de meest zuinige. Je kan de ruiten ook vooraf al eens behandelen met een antivriesmiddel.
 • De achter- en voorruitverwarming gebruiken: zet de verwarming op maximum, zet de airco aan (om het vocht te absorberen) en zet de ventilatie helemaal open.
 • Om het aandampen aan de binnenkant van de auto te vertragen, kan je met een doek een beetje huishoudproduct of shampoo aanbrengen op de ruiten (vanbinnen). Gebruik vooral niet te veel, om vlekken te voorkomen.
 • Gebruik een beetje talkpoeder om te vermijden dat het rubber van de deuren en kofferdeksels gaat aanvriezen.
 • Zet de ruitenwissers ’s nachts omhoog om te voorkomen dat het rubber tegen de voorruit kleeft.
 • Maak de ruiten geregeld schoon. Propere ruiten absorberen veel minder snel het vocht en vriezen dus minder makkelijk aan.
 • Wil de auto niet starten? Probeer de batterij dan zo weinig mogelijk extra te belasten. Zet alle lichten en andere energieverbruikers - zoals ventilatie, verwarming, radio en ruitenwissers - uit.
Ads Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Wat denk je van dit verhaal?
Wat u zeker niét mag doen met uw auto tijdens de wintermaanden

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network boatshowchina.com expolifestyle.com
world wide custom webdesign own programming webdevelopment php
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda