De manager van een winkel van sportkledingketen JD Sports die verdacht wordt van racistische uitlatingen, is vrijdagochtend opgepakt en verhoord. Dat
Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen
Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen
  • 2019-11-08 20:20:04 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,854
43
gedeelde

De manager van een winkel van sportkledingketen JD Sports die verdacht wordt van racistische uitlatingen, is vrijdagochtend opgepakt en verhoord. Dat meldt het parket van Luik. De jonge vrouw riskeert tot een jaar cel en een boete.

De vrouw werd vrijdag opgepakt om verhoord te worden. Ze geeft de feiten toe, maar minimaliseert haar uitlatingen en zegt dat het om humor ging. Het parket geeft aan dat de toon die gebruikt werd, niets verandert aan de inbreuk.

De feiten speelden zich een tweetal weken geleden af in de winkel van JD Sports in Mediacité. Ze kwamen aan het licht door beelden op sociale media. Daaruit bleek dat het personeel van de winkel op het einde van elke werkdag wordt gefouilleerd, om zeker te zijn dat ze niets gestolen hebben.

Op de videobeelden is te zien dat de manager aan haar personeel vraagt om zich op te delen in drie groepen: ‘Arabes’ (Arabieren, red.), ‘gwères’ (een term uit de hiphopscene voor Europeaan, red.) en ‘macaques’ (scheldwoord voor Noord-Afrikanen, red.).

Sinds de publicatie van de video werden al zeker twee winkels van de keten geplunderd, een in Luik en een in Brussel. Het parket van Luik beklemtoont dat oproepen tot geweld eveneens strafbaar is.

Wat denk je van dit verhaal?
Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

De kabinetschef van de Amerikaanse president Donald Trump, Mick Mulvaney, is vrijdag niet ingegaan op een dagvaarding van het Congres. Hij moest er getuigen in het onderzoek dat de Democraten hebben ingesteld naar een mogelijke afzetting van het Republikeinse staatshoofd.

Mulvaney is de hoogste medewerker van het Witte Huis die een dagvaarding ontving. Trump heeft zijn stafleden en andere medewerkers op het Witte Huis echter verboden mee te werken aan het onderzoek, dat hij een ‘heksenjacht’ noemt.

Tegenover de pers zei Trump vrijdag niettemin dat hij het ‘heerlijk zou hebben gevonden’ indien Mulvaney wél naar het Congres was getrokken. ‘Ik denk dat hij daar heel goed zou zijn geweest’, aldus de president.

Volgens de dagvaarding denkt de onderzoekscommissie in het Huis van Afgevaardigden dat Mulvaney ‘rechtstreeks betrokken kan zijn geweest in de poging van president Trump, zijn persoonlijke advocaat Rudolph Giuliani en anderen om druk uit te oefenen op de Oekraïense president Volodimir Zelenski, zodat die een onderzoek zou openen dat de politieke belangen van Donald Trump ten goede zou komen’.

Onderzoek naar Biden

De onderzoekscommissie verdenkt het staatshoofd en zijn entourage er meer bepaald van een ontmoeting op het Witte Huis en voor zowat 400 miljoen dollar aan militaire hulp te hebben gebruikt om Zelenski zover te krijgen een onderzoek te openen naar voormalig vicepresident Joe Biden, een Democratische rivaal van Trump.

Naast Mulvaney bleven nog andere getuigen, zoals de vroegere nationale veiligheidsadviseur John Bolton, weg van het Congres. Ondanks die onwil vanuit het Witte Huis werden achter gesloten deuren al een tiental mensen verhoord. Woensdag komt het onderzoek in een nieuwe fase terecht, want dan start het openbare verhoor van sommige getuigen.

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

De ‘gestolen’ regenvest en racebril van Mathieu van der Poel zijn terecht. Een buurtbewoner uit Schilde herkende de spullen van de wereldkampioen veldrijden in handen van een passerende jogger.

Schildenaar Walter Van Loon, de ‘dader’’, legde het hele verhaal uit aan Gazet van Antwerpen. De man zag Mathieu van der Poel door de bossen trainen en had zelfs een gesprek met de wereldkampioen, die op zoek was naar zijn spullen.

‘Tien minuten later liep er een jogger voorbij. Ik zag dat hij iets in zijn handen had en herkende meteen de logo’s van Corendon en Circus – de sponsors van de renner – op wat een regenjack bleek te zijn. De man vertelde dat hij dat onderweg gevonden had, net als een racebril met oranje glazen.’

Walter legde uit dat de gevonden voorwerpen van Mathieu van der Poel waren en nam de spullen over. Maar de vogel was intussen gaan vliegen, dus nam Van Loon de spullen mee naar huis.

Geen dieven in Schilde

Net op het moment dat de dochter van Walter de ‘vondst’ op Facebook wilde zetten, in de hoop dat het door de entourage van Van der Poel zou worden opgepikt, hoorde hij van de toornige reactie van de renner. De vinder nam contact op met Gazet van Antwerpen in de hoop dat die via de sportredactie contact kon leggen met Mathieu van der Poel, die dit weekend start op het Europees kampioenschap veldrijden in Italië. Maandag staat hij aan de start van de Jaarmarktcross in Niel.

‘Misschien trekken we daar wel naartoe, zodat ik de spullen persoonlijk aan Mathieu van der Poel kan terugbezorgen’, aldus Walter. ‘Wij hopen dat Mathieu nog veel zal winnen, maar ook dat hij niet langer hoeft te denken dat de mensen van Schilde en omgeving dieven of niet te vertrouwen zijn.’

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!