De ‘gestolen’ regenvest en racebril van Mathieu van der Poel zijn terecht. Een buurtbewoner uit Schilde herkende de spullen van de wereldkampioen vel
‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht
‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht
  • 2019-11-08 20:20:03 4 maanden geleden
  • keer bekeken 4,370
38
gedeelde

De ‘gestolen’ regenvest en racebril van Mathieu van der Poel zijn terecht. Een buurtbewoner uit Schilde herkende de spullen van de wereldkampioen veldrijden in handen van een passerende jogger.

Schildenaar Walter Van Loon, de ‘dader’’, legde het hele verhaal uit aan Gazet van Antwerpen. De man zag Mathieu van der Poel door de bossen trainen en had zelfs een gesprek met de wereldkampioen, die op zoek was naar zijn spullen.

‘Tien minuten later liep er een jogger voorbij. Ik zag dat hij iets in zijn handen had en herkende meteen de logo’s van Corendon en Circus – de sponsors van de renner – op wat een regenjack bleek te zijn. De man vertelde dat hij dat onderweg gevonden had, net als een racebril met oranje glazen.’

Walter legde uit dat de gevonden voorwerpen van Mathieu van der Poel waren en nam de spullen over. Maar de vogel was intussen gaan vliegen, dus nam Van Loon de spullen mee naar huis.

Geen dieven in Schilde

Net op het moment dat de dochter van Walter de ‘vondst’ op Facebook wilde zetten, in de hoop dat het door de entourage van Van der Poel zou worden opgepikt, hoorde hij van de toornige reactie van de renner. De vinder nam contact op met Gazet van Antwerpen in de hoop dat die via de sportredactie contact kon leggen met Mathieu van der Poel, die dit weekend start op het Europees kampioenschap veldrijden in Italië. Maandag staat hij aan de start van de Jaarmarktcross in Niel.

‘Misschien trekken we daar wel naartoe, zodat ik de spullen persoonlijk aan Mathieu van der Poel kan terugbezorgen’, aldus Walter. ‘Wij hopen dat Mathieu nog veel zal winnen, maar ook dat hij niet langer hoeft te denken dat de mensen van Schilde en omgeving dieven of niet te vertrouwen zijn.’

Wat denk je van dit verhaal?
‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Het Vlaams Journalistiek Fonds, nog maar pas opgericht in 2018, wordt alweer geschrapt.

Via de Vlaamse regering kende het Fonds eind vorig jaar nog 500.000 euro toe aan ‘innovatieve journalistiek’, zoals factcheckprojecten.

In zijn beleidsnota verwijst minister Dalle naar het bestaan van het Fonds Pascal Decroos dat zich al toelegt op onderzoeksjournalistiek. ‘Die versnippering vind ik niet efficiënt en ook niet nodig om tot een betere kernopdracht te komen’, klinkt het.

De regering schrapt ook de subsidiëring van de Medi­Academie die professionele opleidingen organiseerde voor journalisten of personeelsleden van media­bedrijven. Dalle wil voorlopig niet dieper ingaan op beide beslissingen.

Toekomstig topdiplomaat EU in problemen door tweet

Toekomstig topdiplomaat EU in problemen door tweet

Josep Borrell, Spaans minister van Buitenlandse Zaken en de toekomstige hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, heeft zich in de nesten gewerkt met een tweet waarin hij vertrouwelijke informatie over een Catalaanse politica heeft geopenbaard.

Borrell verstuurde woensdag een tweet waarin hij een vertrouwelijk document toonde waarin de Britse overheid meer uitleg vraagt over een Europees aanhoudingsbevel tegen Clara Ponsanti, een Catalaanse politica die in Schotland verblijft. Zo werden ook persoonlijke gegevens van Ponsanti geopenbaard.

De tweet werd snel verwijderd, maar niet voor hij werd opgepikt door het Catalaanse Europarlementslid Diana Riba i Giner. Ze stuurde een protestbrief naar de Europese Commissie.

Die reageerde echter dat Borrell de tweet als Spaans minister van Buitenlandse Zaken heeft verstuurd. ‘Het is aan de bevoegde nationale autoriteiten om de zaak te bekijken’, zei een woordvoerster vrijdag.

Wel maakte de woordvoerster duidelijk dat er ‘heel duidelijke regels’ bestaan over ‘de toegang tot en het gebruik van het Schengen Informatiesysteem’. ‘We gaan ervan uit dat iedereen die regels respecteert, met name over vertrouwelijkheidsvereisten’, voegde ze toe.

Financiële sancties

Het is aan de nationale overheden om die regels af te dwingen. Bij schendingen zijn volgens een bron bij de Europese Commissie financiële sancties voorzien.

Borrell werd op 2 juli door de Europese staatshoofden en regeringsleiders aangeduid als nieuwe hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid in de nieuwe Commissie van Ursula von der Leyen. In die functie volgt hij Federica Mogherini op. De nieuwe Commissie moet wel nog bekrachtigd worden door het Europees Parlement. De stemming daarvoor staat gepland voor 27 november.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures