De Nederlandse ketens Jumbo en Hema zijn van plan in België en Nederland commercieel samen te werken. Zo zouden Hema-artikelen in de Jumbo-winkels ve
Jumbo en Hema gaan samenwerken

Jumbo en Hema gaan samenwerken

Jumbo en Hema gaan samenwerken

Jumbo en Hema gaan samenwerken

Jumbo en Hema gaan samenwerken

Jumbo en Hema gaan samenwerken
Jumbo en Hema gaan samenwerken
  • 2019-11-08 19:20:09 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,978
31
gedeelde

De Nederlandse ketens Jumbo en Hema zijn van plan in België en Nederland commercieel samen te werken. Zo zouden Hema-artikelen in de Jumbo-winkels verkocht kunnen worden. Dat kondigen de beide ketens vrijdag aan. Volgens diverse media zouden er plannen zijn om tientallen Hema-winkels op toplocaties om te toveren tot Jumbo’s.

Met de verkoop van Hema-winkels aan Jumbo zou zo’n 100 miljoen euro gemoeid zijn, zeggen bronnen aan Het Financiële Dagblad. Op die manier zou Hema, dat kampt met een fikse schuldenlast, financieel weer wat lucht krijgen.

De bedrijven zelf zeggen in een kort persbericht alleen dat ze onder andere denken aan het versterken van elkaars winkelnetwerk. Ook zouden er binnenkort Hema-artikelen in de schappen van Jumbo-winkels kunnen liggen. Voorts zou Hema mogelijk cosponsor worden van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. ‘Meer kunnen we er niet over zeggen’, zeggen de woordvoerders van beide ketens.

‘De samenwerking komt voort uit de gedachte dat het aanbod van beide bedrijven elkaar goed aanvult’, klinkt het in het persbericht. Ze moet de marktpositie van beide ketens verder verbeteren.

Opmerkelijke krachtenbundeling

Het gaat momenteel om een principeakkoord. Tegen het einde van het jaar zou er meer duidelijkheid moeten zijn.

De krachtenbundeling is opmerkelijk omdat Hema eerder nog een samenwerking aankondigde met Albert Heijn, de grote rivaal van Jumbo.

Jumbo opende woensdag in het Limburgse Pelt zijn eerste Belgische winkel.

Wat denk je van dit verhaal?
Jumbo en Hema gaan samenwerken

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen hebben de afgelopen dagen Twitter overspoeld met de eis om op de werkvloer een bril te mogen dragen. De ophef ontstond nadat een programma op de Japanse televisie meldde dat heel wat bedrijven hun vrouwelijke werknemers dat verbieden.

Door de actie is de hashtag #brillenzijnverboden trending onder Japanse Twitteraars. ‘Dit soort regels is allang achterhaald’, schrijft een Twitteraar naast de hashtag. Anderen noemen de redenen die werkgevers noemen voor het verbod ‘idioot’.

Een Japanse vrouw die werkt in een restaurant tweette dat haar herhaaldelijk was verboden om een bril te dragen omdat dat ‘onbeschoft’ zou zijn. Evenmin zou een bril passen bij de traditionele kimono die ze op de werkvloer droeg. De tweet werd intussen al meer dan 13.000 keer gedeeld.

‘Als een bedrijf enkel zijn vrouwelijke werknemers verbiedt een bril te dragen, dan is er wel degelijk sprake van discriminatie op basis van het geslacht’, zegt Kanae Doi, de Japanse directeur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, tegen persagentschap Reuters.

Hoge hakken

Eerder dit jaar was er in Japan ook al ophef om de eis van vele bedrijven dat hun vrouwelijke werknemers hoge hakken dragen op de werkvloer.

Een onlinepetitie die opriep om een einde te maken aan die vereiste, gestart door een Japanse actrice, werd door meer dan twintigduizend mensen getekend. In een reactie zei een Japanse minister niettemin dat het ‘noodzakelijk en aangewezen’ is dat bedrijven een dresscode invoeren.

In het meest recente rapport over gendergelijkheid van het Wereld Economisch Forum staat Japan pas op de 110e plaats van de 149 onderzochte landen. Het doet het daarmee heel wat slechter dan andere geïndustrialiseerde landen.

Amerikaanse rapper A$AP Rocky in december terug naar Zweden voor concert

Amerikaanse rapper A$AP Rocky in december terug naar Zweden voor concert

Rapper A$AP Rocky heeft een nieuw optreden in Zweden op zijn agenda staan, zes maanden nadat hij er veroordeeld werd tot een voorwaardelijke gevangenisstraf na een straatgevecht.

‘Na de enorme steun van zijn Zweedse fans keert hij terug naar Stockholm voor een langverwacht optreden voor al zijn fans’, verklaart concertorganisator Live Nation vrijdag.

Volgende week start de ticketverkoop voor het concert op 11 december in de Ericsson Globe in Stockholm. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan een Zweedse liefdadigheidsorganisatie die met vluchtelingen werkt, aldus Live Nation.

De rapper, die eigenlijk Rakim Mayers heet, stond deze zomer samen met twee begeleiders terecht voor het slaan en schoppen van een jongeman op 30 juni. Dat gebeurde na een optreden van de muzikant in de Zweedse hoofdstad.

Steun van Trump

De districtsrechtbank van Stockholm verwierp op 14 augustus de beweringen van zelfverdediging voor de drie beklaagden. Ze moesten evenwel geen gevangenisstraf van twee maanden uitzitten, wat normaal gezien wel het geval zou zijn. Het drietal werd op 2 augustus vrijgelaten in afwachting van de uitspraak, na vier weken in voorhechtenis doorgebracht te hebben.

De zaak kreeg internationaal heel wat aandacht, zeker nadat Amerikaans president Donald Trump in juli de vrijlating van de rapper eiste in een reeks tweets. Ook andere beroemdheden en fans riepen de Zweedse autoriteiten op tot zijn vrijlating.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!