Michel Platini heeft naar eigen zeggen nog miljoenen aan achterstallig loon tegoed van de Europese Voetbalbond, zijn voormalige werkgever. De gewezen
Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA

Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA

Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA

Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA

Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA

Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA
Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA
  • 2019-11-08 12:20:09 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,101
0
gedeelde

Michel Platini heeft naar eigen zeggen nog miljoenen aan achterstallig loon tegoed van de Europese Voetbalbond, zijn voormalige werkgever. De gewezen UEFA-voorzitter startte daarom een procedure op om het geld te recupereren, zo laat hij vrijdag aan AFP weten.

“Via mijn advocaten vraag ik de toepassing van de voorwaarden in mijn contract”, zegt de 64-jarige Platini, die in totaal zo’n 7,2 miljoen euro zou eisen. Dat bedrag bestaat volgens welingelichte bronnen grotendeels uit achterstallig loon (5,5 miljoen) en bonus “voor zijn bijdrage aan het succesvolle EK 2016 in Frankrijk”.

Platini hoopt tevens voor 636.000 euro aan advocatenkosten te recupereren.

Begin vorige maand liep de schorsing van vier jaar af die Platini in oktober 2015 kreeg voor een controversiële betaling van twee miljoen Zwitserse frank die hij van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter had gekregen.

Wat denk je van dit verhaal?
Michel Platini eist ruim zeven miljoen euro van UEFA

België grijpt naast organisatie van WK hockey

België grijpt naast organisatie van WK hockey

Het volgende WK hockey voor mannen zal niet in België worden georganiseerd. Ons land was kandidaat-gastheer voor het toernooi in de zomer van 2022 maar de Internationale Hockeyfederatie FIH wees het WK vrijdag toe aan India.

De Red Lions zijn de regerende wereldkampioenen. Eind 2018 pakten ze goud in India, dat het WK dus twee keer op rij mag organiseren. Het toernooi zal plaatsvinden in januari 2023.

Ook Maleisië was kandidaat.

Het volgende WK hockey voor vrouwen wordt in juli 2022 georganiseerd in Spanje en Nederland.

Conner Rousseau is de nieuwe voorzitter van SP.A

Conner Rousseau is de nieuwe voorzitter van SP.A

Conner Rousseau is door de leden van zijn partij verkozen tot voorzitter. Hij haalde een mooie score

De SP.A-fractieleider in het Vlaams Parlement haalde het bij de voorzittersverkiezingen heel duidelijk van Hannes De Reu en Christ'l Van der Paal. 

Conner Rousseau en running mate Funda Oru kregen 72 procent van de stemmen van de leden. Christ'l Van der Paal en Bart Callaert haalden 16 procent. Hannes De Reu en Elhasbia Zayou haalden  11 procent. Omdat Rousseau meteen flink over de 50 procent ging, is er geen tweede stemronde nodig onder de SP.A-leden.

Rousseau en Oru maakten het nieuws bekend via Instagram. 'Matekes, we hebben nieuws. We hebben net vernomen dat Conner en ik jullie vertrouwen hebben gekregen als voorzitter en ondervoorzitter', klonk het in een filmpje.

Beiden zullen de volgende vier jaar de SP.A leiden. Rousseau (hij wordt volgende week 27 jaar)  is de jongste partijvoorzitter ooit in dit land.

Hij erft een partij die in heel slechte papieren zit. Met Rousseau verandert de SP.A het geweer dan ook van schouder: geen professoren meer of kandidaten met een mooie staat van dienst. De onervaren Rousseau heeft alvast de allure van een lefgozer. Dat moet ook, anders begin je niet aan de taak om de SP.A te reanimeren.

Zelf zegt hij dat hij het anders wil doen met duidelijke communicatie. Maar in de eerste maanden wil hij niet praten over de partij, maar met de partij, zei hij in een interview met de VRT-televisie. 

Federaal is hij eerder gewonnen voor paars-groen dan voor paars-geel. Die eerste coalitie, paars-groen, sluit beter aan bij zijn partijprogramma. 'Maar we doen alleen mee als we een verschil kunnen maken,' zegt hij. Rousseau pleit voor een investeringsregering. 

Conner Rousseau ­studeerde rechten en werkte even op het kabinet van Vlaams minister Freya Van den Bossche. Als organisator van kampen voor kansarme jongeren ontmoette hij John Crombez. Hij combineerde zijn studies met werken voor de voorzitter. Op 26 mei trok hij de Oost-Vlaamse lijst. De SP.A-lijst verloor er een zetel (net als in de meeste provincies), Rousseau kreeg 17.438 voorkeurstemmen. Dat zijn er duizend meer dan de tweede op de lijst, Freya Van den Bossche.  Sindsdien is hij fractieleider in het Vlaams Parlement.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!