Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne dient een wetsvoorstel in om de alcoholgrens soepeler toe te passen op fietsers.
Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers

Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers

Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers

Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers

Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers

Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers
Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers
  • 2019-11-08 11:20:07 4 dag geleden
  • keer bekeken 2,934
55
gedeelde

Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne dient een wetsvoorstel in om de alcoholgrens soepeler toe te passen op fietsers.

Fietsers riskeren vandaag een even zware straf als ze achter het fietsstuur plaatsnemen als automobilisten achter hun autostuur. Nochtans vormen ze in vergelijking met een dronken chauffeur vooral een gevaar voor zichzelf.

Van Quickenborne wil de wet daarom aanpassen zodat wie te veel op heeft maar geen tekenen van dronkenschap vertoont, niet langer strafbaar is, schrijft Gazet van Antwerpen. Maar een vrijgeleide is dat niet. ‘Wanneer de politie een dronken fietser over de weg ziet zwalpen, zal dat nog altijd aanleiding geven tot een overtreding van de tweede graad.' Dat komt meestal neer op een boete van 116 euro.

Volgens Van Quickenborne sluit zijn wetsvoorstel aan bij de realiteit, ‘waarbij het een goede zaak is dat mensen door de fiets te nemen niet meer dronken achter het stuur van hun auto kruipen’.

De Fietsersbond steunt het voorstel, verkeersorganisatie Vias is geen voorstander. ‘Wij vinden het niet oké dat de boodschap wordt gegeven dat rijden onder invloed minder erg zou zijn wanneer je met de fiets bent. Er gebeuren nog altijd veel te veel fietsongevallen. Bij 80 procent ervan is trouwens geen andere partij betrokken.’

Wat denk je van dit verhaal?
Open VLD wil meer tolerantie voor dronken fietsers

Eén jaar effectief voor Nederlandse actrice die dealde op Tomorrowland

Eén jaar effectief voor Nederlandse actrice die dealde op Tomorrowland

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar effectief. Ze was op dancefestival Tomorrowland in Boom betrapt met een grote hoeveelheid drugs.

Naast de celstraf moet Grives ook een boete van achtduizend euro betalen, waarvan zesduizend euro met uitstel. De actrice zelf had een opschorting of een straf met uitstel gevraagd, maar daar ging de rechtbank niet op in. Volgens de rechtbank bezondigde de actrice zich aan zeer ernstige feiten.

‘Beklaagde had grote hoeveelheden drugs in bezit met de bedoeling die te verkopen’, aldus de rechtbank. ‘Daarbij hield ze onvoldoende rekening met de schadelijke gevolgen voor de samenleving. De feiten zijn ingegeven door een gebrek aan normbesef, een opschorting een straf met uitstel of werkstraf zijn daarom niet gepast.’

Airbnb

De actrice zat afgelopen zomer bijna twee maanden in de gevangenis nadat ze op 21 juli was tegengehouden bij de ingang van dancefestival Tomorrowland in Boom. Samen met twee vriendinnen verbleef ze tijdens het festival in een appartement dat ze via Airbnb gehuurd had.

Toen de verhuurster een licht in een van de kamers wilde gaan doven, ontdekte ze dat haar huursters een hoop drugs achter hadden gelaten. ‘Overal lagen bergjes wit poeder, pillen en cannabis’, zei het Openbaar Ministerie tijdens de behandeling van de zaak. ‘Op het bed lagen papieren met notities over hoeveelheden drugs.’

Grives en haar vriendinnen werden aan de ingang van het festival tegengehouden dankzij die informatie. In de pruik die de actrice droeg vond de politie een gram cannabis, vijf xtc-pillen, vijftien gram MDMA, tien gram cocaïne en een hoeveelheid ketamine. Ook een van de vriendinnen had nog wat coke en xtc bij.

Grot van Ali Baba

‘Bij een huiszoeking in de Airbnb bleek dat een ‘grot van Ali Baba’ te zijn’, aldus het OM. ‘In de kamer waar Grives’ paspoort lag werden 77 xtc-pillen, 1,8 gram hasj, 11,2 gram cocaïne, 11,8 gram speed, 9,8 gram ketamine en 3,58 gram MDMA gevonden. In de andere slaapkamer lag nog 180 milliliter GHB en 1,2 gram cannabis.’

In een notitieboekje werd in codetaal over drugs gesproken: ‘sap’, ‘koffie’, ‘snoep’ en ‘stroopwafels’ stonden voor de verschillende soorten drugs. ‘Ze noteerde zelfs hoe ze vijftien gram cocaïne versneden had met druivensuiker’, klonk het.

Voorbereiding rol

Na haar aanhouding gaf Grives aan dat het dealen kaderde in de voorbereidingen voor een nieuwe rol, een verhaal waar het OM weinig geloof aan hechtte. Haar advocaat stuurde die verklaring enigszins bij. Hij zei dat het slechts een deel van haar verhaal was en dat het leven als Bekende Nederlander zwaar op haar woog.

‘Ze had geen rust meer, geen privacy. Mijn cliënte gebruikte zowat alles wat er op de markt te vinden was. Ze nam ook medicijnen tegen angst, paniek, spanning en slaapproblemen. Dat doet men niet voor het plezier. De goedlachse persoon voor de camera was eigenlijk iemand die worstelde met haar bestaan’, pleitte meester John Maes.

Volgens hem heeft zijn cliënte haar lesje wel geleerd na de voorhechtenis. ‘Ze weet dat ze veel mensen gekwetst heeft en wil hulp zoeken en zich laten begeleiden.’

Kemba Walker wint met Boston bij terugkeer naar Charlotte maar kan tranen niet bedwingen

Kemba Walker wint met Boston bij terugkeer naar Charlotte maar kan tranen niet bedwingen

De Boston Celtics hebben zich donderdagavond niet laten verrassen in de uitwedstrijd tegen de Charlotte Hornets. Onder aanvoering van Jayson Tatum (23 ptn, 9 rbs) en Gordon Hayward (20 ptn, 10 rbs) wonnen de bezoekers met 87-108.

Voor All-Star Kemba Walker was het een emotionele terugkeer naar de club waar hij topschutter aller tijden is. De 29-jarige point guard ruilde deze zomer Charlotte voor Boston en werd donderdagavond door zijn ex-team geëerd met een video van al zijn hoogtepunten. Daarna volgde een staande ovatie door het publiek. Walker hield het daarbij niet droog.

“Het was speciaal”, reageerde hij achteraf. “Ik krijg zoveel liefde en die video maakte het helemaal af. Het was heel emotioneel.” Walker scoorde overigens 14 punten tegen zijn gewezen ploegmaats.

Voor Boston was het de zesde zege in zeven matchen. Daarmee voeren de Celtics de stand in de Eastern Conference aan voor Milwaukee en Miami, die allebei zes keer wonnen in acht wedstrijden. De Heat zette donderdagavond Phoenix opzij met 108-124. Jimmy Butler scoorde 34 punten voor Miami.

In de Western Conference waren er thuiszeges voor de LA Clippers en de San Antonio Spurs, tegen respectievelijk Portland (107-101) en Oklahoma City (121-112).

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!