Het racistisch incident rond Mario Balotelli, het laatste slachtoffer van de spreekkoren in de Italiaanse Serie A, heeft een verrassend vervolg gekre
Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg

Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg

Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg

Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg

Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg

Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg
Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg
  • 2019-11-08 10:20:08 4 dag geleden
  • keer bekeken 4,885
31
gedeelde

Het racistisch incident rond Mario Balotelli, het laatste slachtoffer van de spreekkoren in de Italiaanse Serie A, heeft een verrassend vervolg gekregen. De harde kern van supporters van zijn eigen ploeg Brescia heeft in een statement namelijk zijn steun uitgesproken voor het racisme van tegenstander Hellas Verona.

“Als Balotelli niet klaar was om het op te nemen tegen de fans van Verona (...) had hij dat moeten zeggen, en zijn plaats moeten laten aan iemand minder irritant dan hij. Niemand van ons zou het zich aangetrokken hebben, wel integendeel.” Zo begint het statement van de harde kern van supporters van Brescia, de club voor wie Mario Balotelli speelt. De aanvaller stopte afgelopen weekend met spelen nadat hij slachtoffer werd van racistische spreekkoren.

Desalniettemin halen de zogenaamde ‘Ultra’s’ uit naar hun eigen speler. “We twijfelen er niet aan dat Balotelli een Italiaan is, maar de arrogantie die hij constant uitstraalt is onvergeeflijk. Zijn beruchte capriolen zijn maar al te bekend. Wat er voor ons meer toe doet, is opoffering, passie, respect, motivatie, zweten voor het shirt… dingen die hem onbekend lijken.”

Steun voor racistische fan met stadionverbod

Ze nemen het ook op voor Luca Castellini, de beruchte supportersleider van tegenstander Hellas Verona, die in een radiointerview zonder schroom had gezegd dat “Balotelli enkel Italiaans is door zijn identiteitskaart, maar dat hij toch nooit helemaal Italiaans zal kunnen zijn”. Hij verwees in datzelfde interview ook naar de aanvaller van Bresca als “neger”.

“De verklaringen van één van de leiders van de harde kern van Verona kan de heksenjacht van de media en andere instellingen niet rechtvaardigen”, klinkt het bij de Ultra’s van Brescia. “We veroordelen elke provocatie die vijandig of discriminerend is, maar willen ook onze solidariteit uitdrukken tegenover zij die zich opnieuw beroofd zien van hun vrijheid. Deze keer was het zelfs niet door de autoriteiten, maar door zijn eigen club.”

“Hele supportersschares kunnen niet als racistisch beschouwd worden, maar racisme bestaat wel en wordt vaak gebruikt om paniek te creëren binnen de publieke opinie. Deze taal wordt meer en meer gebruikt door politieke figuren, maar natuurlijk denkt niemand eraan hen te verbannen.”

Rode Duivel Romelu Lukaku overkwam twee maanden geleden hetzelfde toen hij het slachtoffer werd van oerwoudgeluiden in de uitmatch bij Cagliari. Tot verbazing van iedereen werd dat openlijke racisme toen verdedigd door de harde kern van… Inter, zijn eigen werkgever.

LEES OOK. In Verona wordt na racistisch incident met Mario Balotelli opgeroepen klacht in te dienen tegen… Balotelli

Wat denk je van dit verhaal?
Dit hou je niet voor mogelijk: racisme tegen Mario Balotelli wordt verdedigd door fans van zijn eigen ploeg

Ongehoord. ‘Ik ga eerst twee keer zwanger zijn en dan komen we terug’

Ongehoord. ‘Ik ga eerst twee keer zwanger zijn en dan komen we terug’

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

‘Wat we nu meemaken, is voor mij de hersendood van de Navo.’

‘Ik ben gelukkig als single, ik noem het zelfpartnerschap.’

‘Een goede campagne levert een goede vijf kilo extra op. Toen John Crombez me zei dat hij zoveel kilo’s was vermagerd tijdens de campagne, wist ik dat hij de verkiezingen zou verliezen.’

‘Wees gerust Mathias: ook voor uw specialiteit, “Gentse hautaine Waterzooi op nepotistische wijze” is er plaats in de canon.’

‘De EU is geen wandeling in het park’

‘Ik ga eerst twee keer zwanger zijn en dan komen we terug’

‘Als ik zie dat ik op Facebook huwelijksaanzoeken krijg van bommaatjes van 70, denk ik dat zoiets ook kan werken bij de iets oudere militanten’

‘Corbyn bestrijdt iedereen die probeert winst te maken, met een hardnekkigheid en een wraakzucht die niet meer zijn gezien sinds de jacht van Stalin op de koelakken.’

‘Trump staat aan de kant van de kleine man, van het volk.’

‘Elk kakske moeten we registeren’

Titelverdediger Mathieu van der Poel start (uiteraard) als topfavoriet op EK veldrijden, niet iedereen is fan van Italiaans parcours

Titelverdediger Mathieu van der Poel start (uiteraard) als topfavoriet op EK veldrijden, niet iedereen is fan van Italiaans parcours

In het Italiaanse Silvelle heeft zondag het Europees kampioenschap veldrijden plaats. Vraag is wie Mathieu van der Poel van de titel kan houden bij de mannen elite. De Nederlander reed vorig weekend tijdens de Superprestigecross van Ruddervoorde zijn eerste veldrit van het seizoen maar imponeerde zo in West-Vlaanderen dat zijn tweede veldrit, het EK dus, meteen ook zijn tweede zege wordt. Of kunnen de Belgen alsnog met een plan voor de dag komen en de wereldkampioen een hak zetten en zo beletten dat Van der Poel zijn derde Europese titel op rij pakt?

Vorig jaar kon Mathieu van der Poel zich in eigen land kronen tot Europees kampioen. De Nederlander haalde het toen van Wout van Aert en Laurens Sweeck. Van Aert blijft, door blessure, nog een tijdlang aan de kant. Laurens Sweeck is wel van de partij net als Belgisch kampioen Toon Aerts, Quinten Hermans, Tim Merlier, Daan Soete, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en man in vorm Eli Iserbyt.

Snelle maar wellicht modderige omloop

“We moeten rekening houden met de weersomstandigheden in Italië. Welk parcours krijgen we ginds voorgeschoteld? De kans dat we een modderachtige omloop krijgen, is wel zeer groot en dan kom je natuurlijk weer bij Mathieu van der Poel uit”, denkt bondscoach Sven Vanthourenhout. “Op een snelle omloop kunnen we enkele scenario’s uitspelen.”

“Ik kijk alvast uit naar de prestatie van Eli Iserbyt. In Ruddervoorde zat hij volgens mij niet op niveau. Ik verwacht hem sterker in Silvelle maar ik heb met Quinten Hermans, Toon Aerts, Laurens Sweeck en de rest een collectief heel sterk blok. Alleen is de vraag hoe ver dat reikt tegenover de suprematie van iemand als Mathieu van der Poel.”

Bij de vrouwen selecteerde bondscoach Vanthourenhout wereldkampioene Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Loes Sels, Alicia Franck en Joyce Vanderbeken. “Dat zijn de vaste waarden gedurende het seizoen. Sanne Cant moet in staat zijn om mee te doen voor een medaille. Of winnen gaat lukken is een andere vraag. Daarvoor is Sanne misschien niet fris genoeg, maar met haar weet je nooit. Zij komt op zo’n dagen altijd sterk uit de hoek.”

Bij de mannen beloften is de hoop bij de Belgen gevestigd op Yentl Bekaert, Jarno Bellens, Andreas Goeman, Timo Kielich, Gerben Kuypers, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte. “Dit zijn stuk voor stuk al gerodeerde beloften. Ze moeten zich zondag echter wel eens laten zien. Het EK is voor velen een wake-upcall. Gerben Kuypers steekt er volgens mij iets bovenuit. De rest mag me aangenaam verrassen”, aldus Vanthourenhout.

Vantornout is geen fan, Van Aert zet hem op zijn plek

Niet iedereen is echter fan van de omloop in Italië. “Blij dat ik geen crosser meer ben als ik dit zie”, tweette Klaas Vantornout. “Geld speelde weer de bovenhand in plaats van een mooie omloop, zeker?”

De nog revaliderende Wout van Aert zal er zondag ook niet bij zijn maar het is duidelijk dat het kriebelt en hij er wél graag had gereden. Hij zette Vantornout met een kwinkslag meteen op zijn plek: “Het doet me wat denken aan Ruddervoorde, daar heb ik jou nooit over horen klagen?”

Vantornout kon er wel mee lachen: “Toen ik jong en sterk was...”

Van der Poel maandag ook trekpleister in Niel

Daags na het Europees kampioenschap in het Italiaanse Seville heeft op maandag 11 november in Niel de traditionele Jaarmarktcross plaats. Op en rond de Ridder Berthoutlaan strijden Mathieu van der Poel, de laatste winnaar van deze wedstrijd, Laurens Sweeck, Tom Meeusen en anderen voor de eindzege. Bij de dames elite is er het eerste optreden van de Nederlandse Lucinda Brand in het shirt van Telenet-Baloise Lions.

Twee jaar terug al grepen de organisatoren terug naar het ‘oude’ parcours in Niel. Dat wil zeggen een echte weidecross. “De Jaarmarktcross wordt er opnieuw eentje uit de oude doos. Aan het parcours van vorig jaar wijzigden wij bijna niets. Het zal terug ploeteren en zwoegen worden in Niel”, meldt organisator en oud-wereldkampioen Erwin Vervecken van Golazo. “Dit is een wedstrijd zonder al te veel poespas, dus één van de oude stempel. We gaan in Niel terug naar de parcoursen uit de tijd van Roland Liboton en noem maar op.”

De Jaarmarktcross’ van Niel ressorteert sinds dit jaar niet meer onder de noemer DVV-crossen. Het is een zogenaamde ‘losse’ cross geworden. “Deze wedstrijd maakt inderdaad geen deel meer uit van de zogenaamde DVV-crossen. We dienden te schuiven met de kalender en met Kortrijk kwam er een nieuwe cross bij. Aangezien we een pak wedstrijden van de DVV hebben in Antwerpen, opteerden we om de zaak te spreiden en Kortrijk onder te brengen bij dat soort crossen”, legt Vervecken uit.

“Toch krijgen we in Niel een meer dan knap deelnemersveld aan de start. Zeker gezien daags voordien het Europees kampioenschap plaats heeft in Italië. Mathieu van der Poel start er, dit naast mannen als Laurens Sweeck, Jens Adams, Tom Meeusen en noem maar op. Bij de vrouwen is er de eerste cross van Lucinda Brand. Frappant is wel dat vooral de jeugdreeksen een enorme interesse kennen. Bij de nieuwelingen moeten wij twee reeksen invoeren omdat er meer dan 70 voorinschrijvingen zijn. Ook bij de junioren is het deelnemersveld met 63 renners immens. Gezien de huidige weersomstandigheden zal Niel alvast een meer dan boeiend kijkstuk worden.”

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!