De tijdelijke premier van ons land, Sophie Wilmès (MR), ziet geen heil in het confederaal verhaal van de N-VA. ‘Daar liggen de noden niet, die liggen
Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’
Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’
  • 2019-11-08 07:20:08 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,774
38
gedeelde

De tijdelijke premier van ons land, Sophie Wilmès (MR), ziet geen heil in het confederaal verhaal van de N-VA. ‘Daar liggen de noden niet, die liggen op socio-economisch vlak’

‘We weten dat als we beginnen te praten over een staatshervorming, dan praten we over niets anders meer. Dit terwijl de echte hoogdringendheid elders ligt: op het socio-economisch vlak.’ Die boodschap had premier Wilmès voor de N-VA, vanmorgen op Radio 1.

Voor het confederaal verhaal heeft de N-VA geen steun in Wallonië: niet bij de PS en duidelijk ook niet bij de MR.

Een voorkeur voor paars-groen of paars-geel wou Wilmès niet geven (terwijl haar liberale collega’s van Open VLD wel duidelijk een voorkeur hebben voor paars-geel). Maar één ding zei ze wel: de MR is geen voorstander van het confederaal verhaal van N-VA. ‘Daar heeft dit land echt geen nood aan. Dat is geen positief verhaal voor ons land. De hoogdringendheid ligt op het socio-economische vlak.’

Gisteren maakte de Europese Commissie haar groeivoorspellingen bekend en ons land bengelt daarin helemaal achteraan. Ook ons grote begrotingstekort blijft een zorgenkind.

‘Daar kan ik vandaag niets aan doen’, zei premier Wilmès in De ochtend. ‘Daarvoor is een volwaardige regering nodig die een volwaardige begroting kan indienen.’ Ze wees erop dat een begroting in België, door de vergrijzing en de lagere groei, eigenlijk continu moet worden bijgestuurd. En dat gebeurt nu nauwelijks.

Wanneer we dan wel een regering gaan hebben? Wilmès waagde niet eens een gokje op Radio 1. ‘Zo snel mogelijk. Liefst morgen.’

Wat denk je van dit verhaal?
Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong

In Hongkong is een student overleden, die afgelopen weekend van een parkeergebouw was gevallen tijdens schermutselingen tussen de politie en manifestanten.

Het nieuws van het overlijden kan de spanningen in de gewezen Britse kolonie nog doen oplopen, na vijf maanden van rellen.

Het overlijden van Alex Chow, informaticastudent aan de wetenschaps- en technologie-universiteit van Hongkong, is vrijdagochtend officieel bevestigd door het ziekenhuis Queen Elizabeth. Hij was er maandag binnengebracht na nachtelijke schermutselingen tussen de politie en manifestanten in de wijk Tseung Kwan O.

Hij lag bewusteloos in een plas bloed in een parkeergebouw, niet ver van waar de politie traangas had ingezet tegen manifestanten die voorwerpen van het gebouw gooiden.

Sinds de protesten uitbraken op 9 juni, zijn ze uitgemond in massale demonstraties tegen het bewind. De actievoerders gaan in tegen de toenemende greep van China op de regio. De diepe politieke crisis is de ergste sinds Hongkong in 1997 door Groot-Brittannië opnieuw aan China werd overgedragen en een speciale bestuurlijke regio werd.

Michel Preud’homme kijkt al uit naar komst van Arsenal: “Ik weet ook wel dat we de Europa League niet gaan winnen, maar...”

Michel Preud’homme kijkt al uit naar komst van Arsenal: “Ik weet ook wel dat we de Europa League niet gaan winnen, maar...”

Na een 2-1 zege tegen Frankfurt doet Standard nog volop mee voor een plaats in de zestiende finales. “Er wachten ons nog twee moeilijke matchen, maar het mooie is dat we er tot het einde voor kunnen knokken”, verklaarde trainer Michel Preud’homme. “In een ideaal scenario gaan we winnen in Portugal en kunnen we er thuis tegen Arsenal een galamatch van maken.”

LEES OOK. “Vroeger noemde men dit Mazzu-time, nu is het MPH-time geworden”

“Tegen een sterke ploeg als Frankfurt hebben we het vandaag erg goed gedaan. Het eerste halfuur was het wat zoeken, maar we merkten dat we het ze lastig konden maken door hoog druk te zetten. Dat hebben we in de tweede helft dus nog meer gedaan. Het vergde veel krachten, maar we hebben onze troeven op de bank goed gebruikt. Op het einde moesten we wel risico’s nemen, we kwamen goed weg en winnen nog. Dat is wat telt.”

“Ik weet ook wel dat we de Europa League niet gaan winnen, maar dit is een fantastische ervaring. Het is goed voor de ontwikkeling van mijn spelers en voor onze groei als ploeg. Dit is een beloning voor ons werk en geeft ons vertrouwen.”

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!