In de Oostenrijkse Alpen zijn zaterdag twee skiërs om het leven gekomen toen ze buiten de piste verrast werden door een lawine. Dat meldt de lokale p
Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol

Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol

Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol

Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol

Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol

Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol
Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol
  • 2019-11-09 16:00:02 27 dag geleden
  • keer bekeken 4,217
49
gedeelde
Archiefbeeld: waarschuwingsbord voor lawine-gevaar Foto: EPA-EFE

In de Oostenrijkse Alpen zijn zaterdag twee skiërs om het leven gekomen toen ze buiten de piste verrast werden door een lawine. Dat meldt de lokale politie.

Het ongeval gebeurde in Sölden, een populair skigebied in Tirol. Een van de twee skiërs opende nog zijn lawine-airbag, maar werd alsnog begraven onder de massa sneeuw. De reddingsdiensten waren er snel bij, maar kwamen toch te laat.

De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Volgens het Oostenrijkse persagentschap Austria Presse Agentur gaat het om het eerste dodelijke lawine-ongeval van het seizoen.

Wat denk je van dit verhaal?
Twee skiërs komen om bij lawine in Tirol

FC Keulen, de ploeg van Birger Verstraete, zet zijn coach aan de deur

FC Keulen, de ploeg van Birger Verstraete, zet zijn coach aan de deur

Foto: Rolf Vennenbernd/dpa

FC Keulen, de Duitse ploeg van onze landgenoten Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete, heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met hun coach Achim Beierlorzer, zo maakte de club zaterdag bekend.

“Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen, want we dragen Achim Beierlorzer hoog in het vaandel”, vertelde de sportief directeur Frank Aehlig. “Sportief staan we niet op de plaats waar we willen staan en het is onze taak om er alles aan te doen om onze doelen te bereiken.”

Het pas gepromoveerde Keulen staat op dit moment laatste in de Bundesliga met zeven punten uit elf wedstrijden. Vrijdagavond leed het nog een pijnlijke nederlaag in de laatste minuut tegen Hoffenheim en dat bleek de druppel. In de Beker volgde eerder al de uitschakeling tegen een vierdeklasser.

Ook technisch directeur Armin Veh verlaat na “onderling overleg” de club met onmiddellijke ingang. Het was al eerder aangekondigd dat Veh de club zou verlaten, maar oorspronkelijk was dit pas aan de orde op het einde van het seizoen.

De 51-jarige Beierlorzer was pas sinds vorige zomer aan de slag bij de club, na de promotie naar de Bundesliga.

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Foto: AFP

In het Spaanse Sevilla zijn zaterdag de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film ‘Le jeune Ahmed’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne slaagde er niet in zich bij de laatste zes te voegen.

Wel genomineerd in de categorie beste film zijn onder meer J’accuse van Roman Polanski en Les misérables van Ladj Ly, de openingsfilm van het Film Fest Gent. De andere genomineerde films zijn Dolor y gloria van Pedro Almodóvar, System crasher van Nora Fingscheidt, The favourite van Yorgos Lanthimos en Il traditore van Marco Bellocchio.

Genomineerd in de categorie beste acteur zijn Antonio Banderas (Dolor y gloria), Jean Dujardin (J’accuse), Pierfrancesco Favino (Il traditore), Levan Gelbakhiani in (And then we danced), Alexander Scheer (Gundermann) en Ingvar E. Sigurðsson (A white, white day).

Bij de vrouwen zijn volgende namen genomineerd: Olivia Colman (The favourite), Trine Dyrholm (Queen of hearts), Noémie Merlant en Adèle Haenel (Portrait of a lady on fire), Viktoria Miroshnichenko (Beanpole) en Helena Zengel (System crasher).

De afgelopen weken konden de meer dan 3.600 leden van de European Film Academy stemmen voor de nominaties in de categorie Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. Een achtkoppige jury zoekt dan weer de winnaars in de categorieën Europese D.O.P., Montage, Productie-ontwerp, Kostuumontwerp, Haar en Make-up, Muziek, Geluidsontwerp en Visual Effects.

De 32ste European Film Awards met de presentatie van de winnaars zal plaatsvinden op 7 december in Berlijn.

Girl, het speelfilmdebuut van Lukas Dhont, is genomineerd voor de EFA People’s Choice Award, een publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de European Film Awards. De film werd vorig jaar al driemaal genomineerd voor de EFA’s. Girl won toen de prijs voor Europese ontdekking.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures