Premier League-club Southampton heeft zaterdag na haar 1-2 nederlaag tegen Cardiff City beloofd de fans die tijdens de wedstrijd spotten met de vlieg

Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden

Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden

Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden

Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden

Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden
Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden
  • 2019-02-10 12:00:06 9 maanden geleden
  • keer bekeken 4,345
15
gedeelde

Premier League-club Southampton heeft zaterdag na haar 1-2 nederlaag tegen Cardiff City beloofd de fans die tijdens de wedstrijd spotten met de vliegtuigramp van Cardiff-aanwinst Emiliano Sala streng te zullen straffen. Twee supporters in de tribunes deden een neerstortend vliegtuig na. Ze zullen door de club worden uitgesloten.

LEES OOK. Respectloze Southampton-fans spotten met dood van Emiliano Sala, stadionverbod dreigt

“We kunnen bevestigen dat twee fans worden vastgehouden en verhoord”, liet Southampton weten in een persbericht. “Zo’n gedrag heeft geen plaats in het voetbal. We tolereren dit niet. We zullen met de politie samenwerken om deze individuen te identificeren en te straffen.”

De wedstrijd in Southampton was de eerste voor Cardiff City sinds de club donderdagnacht de bevestiging kreeg dat het lichaam van haar nieuwe spits geïdentificeerd werd. Emiliano Sala stortte op 21 januari aan boord van een privé-vliegtuig neer boven het Kanaal. De speler was door de Welshe club net overgenomen van FC Nantes.

Wat denk je van dit verhaal?
Wansmakelijke fans die spotten met vliegtuigramp Sala aangehouden, club belooft streng op te treden

Standard reageert op “supporters” die Anderlecht-fans en zelfs ziekenwagen aanvielen: “Dit keuren we ten zeerste af”

Foto: Photo News

Standard heeft het gedrag van enkele van zijn “supporters” (bewust tussen aanhalingstekens) veroordeeld. Hooligans van de Luikse voetbalclub hadden zaterdagvoormiddag supporters van RSC Anderlecht aangevallen in Halle. Drie amokmakers zijn opgepakt en bestuurlijk aangehouden. Toen een ziekenwagen ter plaatse kwam om de gewonden van die aanval te verzorgen, werden ook de ambulanciers het doelwit van de hooligans. “We keuren deze incidenten, die blijkbaar uitgelokt werden door enkele individuen, ten zeerste af”, klinkt het.

LEES OOK. Anderlecht-supporters met stokken te lijf tijdens eetfestijn en vallen ook ambulanciers aan

“Blijkbaar uitgelokt”

Standard keurt het gedrag van zijn “supporters” (bewust tussen aanhalingstekens) af op zijn website:

“Standard vernam via bepaalde media het nieuws over de incidenten van zaterdag in Halle (Vlaams-Brabant) waarbij personen zouden geïdentificeerd zijn als “supporters” van onze club. We keuren deze incidenten, die blijkbaar uitgelokt werden door enkele individuen, ten zeerste af. Ze schaden het imago van onze club waarvan ze beweren supporter te zijn, maar ook het imago van onze talrijke sympathisanten die zichzelf helemaal niet herkennen in dergelijk betreurenswaardig gedrag.”

Anderlecht onderzoekt juridische stappen

Ook Anderlecht reageerde al op de incidenten: “De club veroordeelt de aanval waarvan een deel van onze fans vandaag slachtoffer zijn geweest. We wensen veel sterkte aan de slachtoffers en onderzoeken welke juridische stappen we zullen ondernemen.”

Doelman Thomas Didillon stak de Anderlecht-fans een hart onder de riem:

Eetfestijn loopt uit de hand

Een vereniging van RSCA-supporters hield zaterdag in een feestzaal in Halle een eetfestijn. Daar doken echter ook aanhangers van Standard Luik op, die de aanwezigen met stokken te lijf gingen.

“Wij hebben rond 11.15 uur een oproep gekregen voor een grote vechtpartij, aan een feestzaal vlakbij de Don Bosco-kerk in Halle”, zegt commissaris Steven De Rycke van de politiezone Zennevallei. “Het ging om een eetfestijn van supporters van RSC Anderlecht waarop ook een aantal supporters van Standard Luik zijn afgekomen. Die groep bestond volgens sommigen uit een 30-tal personen, anderen hebben het over een 40-tal personen, die amok zijn beginnen maken in de feestzaal.”

Zelfs ziekenwagen aangevallen

Daarbij raakte één persoon lichtgewond. Die werd naar het ziekenhuis gebracht door een ziekenwagen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West maar dat verliep volgens de brandweer niet zonder slag of stoot. De ziekenwagen was op de terugweg van een andere interventie, toen hij voorbij reed en de gewonde op de grond zag liggen. De ambulanciers maakten daarop rechtsomkeer, om het slachtoffer te kunnen helpen. Net toen ze de gewonde in de ziekenwagen hadden geladen, vielen een 25-tal mensen de ziekenwagen aan. Daarbij werd onder meer een deuk geslagen in het koetswerk van het voertuig. De ambulanciers reden daarop weg en brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis.

De politie was intussen ook ter plaatse gesneld met verschillende ploegen en kon nog drie amokmakers oppakken. Die zijn bestuurlijk aangehouden, voor verstoring van de openbare orde. Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen wie er allemaal betrokken was bij de feiten en welk aandeel iedereen in de feiten heeft.

Nooit eerder op deze schaal

Bij de brandweerzone Vlaams-Brabant West wordt alvast verbolgen gereageerd op het incident. “Het is niet de eerste keer sinds het bestaan van de brandweerzone, dat we het slachtoffer zijn van een fysieke belaging maar wel voor het eerst op deze schaal”, zegt woordvoerder Alain Habils. “Wij kwalificeren dit gedrag als onaanvaardbaar en veroordelen ten stelligste elk geweld, zowel tegen de orde- als de hulpdiensten. Onze hoofdzorg gaat vanzelfsprekend uit naar onze collega’s, maar we engageren ons als zone ook om op korte termijn in samenspraak met onze stakeholders om structurele acties te nemen die zowel de veiligheid als het veiligheidsgevoel van het personeel verhogen.”

Ex-gouverneur Jan Briers kandidaat voor CD&V in Oost-Vlaanderen

Foto: DVH

Jan Briers, gewezen gouverneur van Oost-Vlaanderen, is bij de verkiezingen van 26 mei eerste opvolger op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen, deelt minister en CD&V-Kamerlijsttrekker Pieter De Crem mee.

Briers (65) was van 2013 tot 2018 gouverneur van Oost-Vlaanderen, voordien was hij gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen. Hij werd destijds door N-VA voorgedragen als onafhankelijke gouverneurskandidaat. ‘En ik ben N-VA daar dankbaar voor’, zegt hij in De Zevende Dag op Een. ‘Ik heb dat graag gedaan en wou het ook langer doen.’

‘Ik heb ook heel goed samengewerkt met de voorganger van minister De Crem, Jan Jambon (N-VA). En in het verlengde daarvan heb ik op 6 januari een sms’je gestuurd naar minister De Crem. Daarin zei ik dat ik eigenlijk ook nog wel iets wil doen voor de veiligheid van ons land. Daarop heeft meneer De Crem mij gebeld.’

Zo komt lijsttrekker De Crem dus ook met een ‘wit konijn’ op de proppen. ‘En ik ga niet hypocriet zijn’, zegt Briers. ‘Ik ga een partijkaart van CD&V kopen.’

Een ‘oud’ konijn

De kritiek dat hij niet voor verjonging en vervrouwelijking zal zorgen, pareert hij. ‘Ik vertegenwoordig 20 procent van de bevolking, de 65-plussers. En ik denk dat jongeren ook ervaring verwachten bij hun verkozenen. Die breng ik mee.

Minister De Crem voegde er nog grappend aan toe dat ‘in de stand der dieren de rammelaars (mannelijke konijnen, red.) zeer snel kunnen lopen’. De Oost-Vlaamse lijsttrekker ziet in de komst van Briers ‘een mooie gelegenheid om te tonen dat CD&V een partij is die breed gaat’. ‘Jan Briers is daar de exponent van.’

‘Hij is een ervaren bruggenbouwer, ook internationaal gerenommeerd, met een grote liefde voor Oost-Vlaanderen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat hij zijn engagement voor de provincie nu kan verderzetten binnen de CD&V en kijk uit naar een hechte samenwerking ten voordele van iedere Oost-Vlaming’, klinkt het in een mededeling.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures