logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Kabinet neemt bekritiseerd handelsregister op de schop

DEN HAAG (ANP) - Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ondergaat een flinke verandering. Waar organisaties of mensen nu nog gegevens van ondernemers kunnen opvragen tegen betaling, vervalt dat "verdienmodel van ongewenst datagebruik door de

door: nieuws.nl

  • May 08 2024
  • 37
  • 2986 Views
Kabinet neemt bekritiseerd handelsregister op de schop

Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ondergaat een flinke verandering. Waar organisaties of mensen nu nog gegevens van ondernemers kunnen opvragen tegen betaling, vervalt dat “verdienmodel van ongewenst datagebruik door derden” met een nieuw voorstel van demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken. In plaats daarvan wordt het register straks gefinancierd door een jaarlijkse bijdrage van ondernemers die de functies ervan willen gebruiken.

Het register met bedrijfsinformatie werd de laatste jaren steeds vaker gebruikt voor ongewenste marketing, en sommige (zelfstandige) ondernemers kregen met dreigende situaties te maken omdat hun gegevens openbaar zijn. Daarom nemen kabinet en de KvK het register op de schop.

De maatregelen moeten eind 2025 zoveel mogelijk zijn doorgevoerd. Nu worden ze gepubliceerd, zodat belanghebbenden er online op kunnen reageren. Een verbod op gebruik van gegevens uit het register voor ongewenste directe marketing wordt in een later wetsvoorstel vastgelegd.

Demissionair minister Adriaansens erkent dat er “jammer genoeg ook misbruik gemaakt wordt van het openbare karakter van het Handelsregister”. De ingrepen moeten dat misbruik zoveel mogelijk tegengaan. “Tegelijkertijd blijft het mogelijk bepaalde gegevens te controleren om de rechtszekerheid in het economisch verkeer te behouden en fraude tegen te gaan.”

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites