logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Zweedse centrale bank verlaagt rente voor het eerst in acht jaar

STOCKHOLM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Zweedse centrale bank heeft de rente in het land voor het eerst in acht jaar verlaagd. De stap van de Riksbank volgt op de afkoelende inflatie in het Scandinavische land. Bij het vorige rentebesluit hadden de Zweeds

door: nieuws.nl

  • May 08 2024
  • 47
  • 4167 Views
Zweedse centrale bank verlaagt rente voor het eerst in acht jaar

De Zweedse centrale bank heeft de rente in het land voor het eerst in acht jaar verlaagd. De stap van de Riksbank volgt op de afkoelende inflatie in het Scandinavische land. Bij het vorige rentebesluit hadden de Zweedse beleidsmakers al laten doorschemeren dat de leenkosten in mei of juni waarschijnlijk zouden worden verlaagd.

Het rentetarief werd met een kwart procentpunt teruggeschroefd tot 3,75 procent. Ook denkt de centrale bank dat de rente in de tweede jaarhelft waarschijnlijk nog twee keer omlaag kan. Met de lagere leenkosten hoopt de Riksbank het economische tij te keren, na vier kwartalen van economische krimp op rij. “De inflatie nadert het doel, terwijl de economische activiteit nog steeds zwak is”, verklaarden de beleidsmakers.

In maart verlaagde de Zwitserse centrale bank als eerste van de grote centrale banken in de wereld al de rente. De Swiss National Bank (SNB) meldde daarbij dat de strijd tegen inflatie in het land succesvol is geweest. De Europese Centrale Bank (ECB) begint mogelijk in juni met het verlagen van de rente, nu de inflatie in het eurogebied richting het doel van 2 procent beweegt. Ook de Amerikaanse Federal Reserve gaat waarschijnlijk later dit jaar het rentetarief verlagen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites