Na haar 1e indoorrace van 2019 in Karlsruhe loopt Dafne Schippers morgenavond bij de indoormeeting in Spanje. ,,Ik hoop weer dichter bij mijn persoon

Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’

Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’

Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’

Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’

Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’
Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’
  • 2019-02-07 18:05:05 10 maanden geleden
  • keer bekeken 3,094
27
gedeelde

Na haar 1e indoorrace van 2019 in Karlsruhe loopt Dafne Schippers morgenavond bij de indoormeeting in Spanje. ,,Ik hoop weer dichter bij mijn persoonlijk record te komen’’, zegt de Utrechtse tegen het .


Nooit eerder liep Schippers bij de indoormeeting in Madrid, onderdeel van de IAAF World Indoor Tour.

Blikvanger
Dus mocht de Nederlandse topatlete vandaag aanschuiven als een van de blikvangers bij de persconferentie voorafgaand aan het evenement. Daar werd haar meteen door een Spaanse journalist verteld dat landgenote Nelli Cooman in 1986 bij de Europese kampioenschappen in Madrid op de 60 meter het wereldindoorrecord aanscherpte tot 7,00. ,,Een interessant feitje’’, reageerde Schippers, die deze tijd in 2016 in Berlijn al eens evenaarde. ,,Ik hoop  hier zelf ook weer wat dichter bij m’n beste tijden ooit te zitten’’, liet Schippers vervolgens optekenen. ,,Ik weet zeker dat een tijd onder de 7,00 een keer mogelijk moet zijn voor mij.’’

Nu alweer top?
De vraag is echter of ze daar in de Spaanse hoofdstad alweer bij in de buurt komt. De 26-jarige sprintster, 2-voudig wereldkampioene op de 200 meter, is net 2 weken terug van een winterstage in Afrika met trainer Bart Bennema bij wie ze na 2 jaar weer terug is. Bij haar 1e race vorig week in het Duitse Karlsruhe klokte ze in de serie 7,25 en in de finale 7,19, goed voor de 2e tijd achter de Poolse Ewa Swoboda en de EK-limiet. Of ze dat toernooi in Glasgow volgende maand ook daadwerkelijk loopt, is echter nog niet zeker.

Wat denk je van dit verhaal?
Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

Antoinette de Jong was best tevreden met haar race, maar moest genoegen nemen met zilver bij het WK afstanden. In de laatste rit dook de Tsjechische Martina Sablikova onder haar tijd van 3.59,41.


De Tsjechische pakte met 3.58,91 haar 5e wereldtitel op de 3000 meter. ,,Dit is zuur, ik had hier graag willen winnen", zei De Jong bij de NOS . ,,Maar ik ben weer een plekje gestegen."

2 keer 3e, nu 2e
De 23-jarige schaatsster van Team Jumbo-Visma was de afgelopen 2 jaar steeds als 3e geëindigd op de 3000 meter. ,,Ik was dit jaar elke keer de sterkste op de 3000 meter. Dit was eigenlijk de afstand waar ik op mikte", zei De Jong, die ook nog in actie komt op de 1000 en 1500 meter en op de ploegachtervolging.

De Jong had het liefst tegen Sablikova gereden. ,,Zij laat een mooie race zien. Ik ben ook best tevreden, maar ik weet dat het veel beter kan. Daarom doet dit wel pijn."

Géén medaille op 3000 meter voor Ireen Wüst: ‘Het is zoals het is’

Nee, tevreden kon Ireen Wüst bij de WK afstanden in Inzell onmogelijk zijn met haar 5e plek op de 3000 meter (4.01,45). ,,Maar met een podiumplaats was ik dat zeker wel geweest'', verzekerde de 32-jarige Brabantse topschaatsster.


De kans op titelprolongatie was vooraf klein na de zware tijd die ze door het overlijden van haar hartsvriendin en oud-schaatsster Paulien van Deutekom achter de rug heeft.

Voor 1e keer in 10 jaar een medaille op 3000 meter
In 2009 greep de 5-voudig olympisch kampioene voor de laatste keer naast een WK-medaille op de 3000 meter. ,,Het was geen speciale rit, maar het ging best oké. Ik zat echter na afloop helemaal kapot. Het is zoals het is. Ik haal genoeg pluspunten uit mijn race. Het begin was gewoon goed en dat geeft me vertrouwen voor de 1500 meter op zondag'', zei Wüst, die vrijdag (ploegachtervolging) en zaterdag (1000 meter) eveneens in actie komt.

,,Ik kan hier lekker doorgroeien naar mijn niveau dat ik eerder dit seizoen al wel haalde. Dan kan ik bij de WK allround begin maart in Calgary het alsnog laten zien.''
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures