Antoinette de Jong was best tevreden met haar race, maar moest genoegen nemen met zilver bij het WK afstanden. In de laatste rit dook de Tsjechische

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’
‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’
  • 2019-02-07 17:50:08 9 maanden geleden
  • keer bekeken 4,053
19
gedeelde

Antoinette de Jong was best tevreden met haar race, maar moest genoegen nemen met zilver bij het WK afstanden. In de laatste rit dook de Tsjechische Martina Sablikova onder haar tijd van 3.59,41.


De Tsjechische pakte met 3.58,91 haar 5e wereldtitel op de 3000 meter. ,,Dit is zuur, ik had hier graag willen winnen", zei De Jong bij de NOS . ,,Maar ik ben weer een plekje gestegen."

2 keer 3e, nu 2e
De 23-jarige schaatsster van Team Jumbo-Visma was de afgelopen 2 jaar steeds als 3e geëindigd op de 3000 meter. ,,Ik was dit jaar elke keer de sterkste op de 3000 meter. Dit was eigenlijk de afstand waar ik op mikte", zei De Jong, die ook nog in actie komt op de 1000 en 1500 meter en op de ploegachtervolging.

De Jong had het liefst tegen Sablikova gereden. ,,Zij laat een mooie race zien. Ik ben ook best tevreden, maar ik weet dat het veel beter kan. Daarom doet dit wel pijn."

Wat denk je van dit verhaal?
‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

Géén medaille op 3000 meter voor Ireen Wüst: ‘Het is zoals het is’

Nee, tevreden kon Ireen Wüst bij de WK afstanden in Inzell onmogelijk zijn met haar 5e plek op de 3000 meter (4.01,45). ,,Maar met een podiumplaats was ik dat zeker wel geweest'', verzekerde de 32-jarige Brabantse topschaatsster.


De kans op titelprolongatie was vooraf klein na de zware tijd die ze door het overlijden van haar hartsvriendin en oud-schaatsster Paulien van Deutekom achter de rug heeft.

Voor 1e keer in 10 jaar een medaille op 3000 meter
In 2009 greep de 5-voudig olympisch kampioene voor de laatste keer naast een WK-medaille op de 3000 meter. ,,Het was geen speciale rit, maar het ging best oké. Ik zat echter na afloop helemaal kapot. Het is zoals het is. Ik haal genoeg pluspunten uit mijn race. Het begin was gewoon goed en dat geeft me vertrouwen voor de 1500 meter op zondag'', zei Wüst, die vrijdag (ploegachtervolging) en zaterdag (1000 meter) eveneens in actie komt.

,,Ik kan hier lekker doorgroeien naar mijn niveau dat ik eerder dit seizoen al wel haalde. Dan kan ik bij de WK allround begin maart in Calgary het alsnog laten zien.''

Sablikova verpest gouden race De Jong, Nederlandse moet het doen met zilver op 3000 meter

Martina Sablikova heeft een Nederlands feestje in Inzell verpest. De Tsjechische routinier schaatste de snelste tijd op de 3000 meter op het WK afstanden en pakte dus het goud. Antoinette de Jong werd 2e, voor Natalia Voronina. Carlijn Achtereekte en Ireen Wüst werden 4e en 5e.


Ireen Wüst moest al heel vroeg aan de bak en startte zoals gewoonlijk snel. Haar laatste rondjes reed de Goirlese schaatsster een stukje langzamer, maar het was wel genoeg voor een voorlopige eerste tijd: 4,01,45.

De Jong onder de 4 minuten
Maar die tijd ging de rit erna alweer kapot. Landgenote Achtereekte reed even een baanrecord in 4,00,47 en zette daarmee een flinke tijd neer voor de concurrentie. Maar de laatste Nederlandse op de 3000 meter, Antoinette de Jong, reed een seconde sneller en dook dus onder de 4 minuten: 3,59,41.

Voronina vliegt
In de rit na De Jong vloog de Russin Natalia Voronina uit de startblokken. Tot de laatste rondes hield ze het spannend, maar dook ze net niet onder de tijd van de Nederlandse. Met 3,59,99 stootte ze wel Wüst van het podium en Achtereekte naar plaats 3. In de laatste rit was het wachten op Sablikova en Maryna Zuyeva.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!