Paus-emeritus Benedictus XVI vraagt dat zijn naam als coauteur verwijderd wordt van het boek Uit de diepte van onze harten, dat erop gericht lijkt pa
Benedictus wil naam niet op boek

Benedictus wil naam niet op boek

Benedictus wil naam niet op boek

Benedictus wil naam niet op boek

Benedictus wil naam niet op boek

Benedictus wil naam niet op boek
Benedictus wil naam niet op boek
  • 2020-01-15 06:25:05 5 dag geleden
  • keer bekeken 2,670
61
gedeelde

Paus-emeritus Benedictus XVI vraagt dat zijn naam als coauteur verwijderd wordt van het boek Uit de diepte van onze harten, dat erop gericht lijkt paus Franciscus te beïnvloeden over de netelige kwestie van het priestercelibaat.

Ook zijn handtekening onder de inleiding en de conclusies van het boek moet weg. De auteur, de Guineese kardinaal Robert Sarah, moet de uit­gevers van het boek daarover contacteren.

Volgens de persoonlijke secretaris van Benedictus XVI, Georg Gänswein, ‘stuurde de paus-emeritus de kardinaal een van zijn artikelen over het priesterschap, met de toelating om het naar goeddunken te gebruiken. Hij heeft echter generlei een project voor een boek met dubbele signatuur toegestaan.’

Op de cover staat zowel de foto van ­Joseph Rat­zinger als van ­Sarah, waardoor het lijkt dat ze het samen hebben geschreven. ‘Benedictus XVI heeft de kaft noch gezien, noch goedgekeurd’, aldus zijn secretaris. ‘Het gaat om een misverstand dat de goede trouw van kardinaal Sarah niet in vraag stelt.’

In het boek kant de ­auteur zich tegen elke versoepeling van het celibaat. Paus Franciscus stelde vorig jaar voor gehuwde mannen in het Amazonegebied tot priester te laten wijden.

Wat denk je van dit verhaal?
Benedictus wil naam niet op boek

Zacht weer met periodes van regen

Zacht weer met periodes van regen

Woensdag kent een droge en vrij zonnige start, met hoge sluierbewolking. In de loop van de dag krijgen we vanaf het westen veel wolken met perioden van regen. De neerslag bereikt het westen vrij laat in de voormiddag, en komt pas op het einde van de namiddag of ‘s avonds aan in het oosten. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden, voorspelt het KMI.

Woensdagavond en -nacht verlaat de regen snel onze streken via het oosten. Daarna wordt het droog met brede opklaringen. De minima dalen naar waarden tussen 1 graad in Hoog­ België en 5 graden aan zee.

Donderdag wordt een droge dag met in vele streken eerst kans op lage wolken. Daarna volgen er opklaringen, vooral na de middag. Op het einde van de dag verschijnen er hoge sluierwolken vanaf het westen. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in Laag­- en Midden­-België.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt en regenachtig. In de namiddag vallen enkele buien en wisselen opklaringen en wolken elkaar af. De maxima schommelen van 5 of 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen.

Zaterdag kunnen er tussendoor nog een paar buitjes vallen bij een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het is minder zacht dan de voorgaande dagen, met maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden in Laag-­ en Midden­-België.

Het blijft zondag wellicht overwegend droog met zelfs brede opklaringen. In Hoog­-België is er kans op hardnekkige lage wolken. Met maxima van 2 tot 7 graden noteren we ongeveer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Zondagnacht vriest het in vele streken.

Meer dan 50.000 mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting op de Filipijnen

Meer dan 50.000 mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting op de Filipijnen

De vulkaan Taal, ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manila, staat nog altijd op uitbarsten. Al sinds zondag geldt gevaarniveau 4, op een maximum van 5. Volgens de Filipijnse autoriteiten zijn intussen al meer dan 53.000 mensen geëvacueerd.

Volgens de lokale autoriteiten zijn eerder deze week twee mensen omgekomen tijdens hun vlucht. Ze kregen een hartaanval. De twee dodelijke slachtoffers zijn een 65-jarige vrouw en een 27-jarige man uit de dorpen Talisay en Taal, in de provincie Batangas, zowat 60 km ten zuiden van Manila.

De politie meldde eerder al dat een vrachtwagenchauffeur omkwam in de naburige provincie Laguna. Hij verloor de controle over het stuur omdat hij door een regen van as niet genoeg zag.

Een uitbarsting is nog altijd mogelijk, hoewel de activiteit van de vulkaan Taal de voorbije 24 uur wat afgezwakt is. ‘De vulkaan is zo onberekenbaar dat we de mensen zeggen dat ze niet in de stad kunnen blijven of kunnen terugkeren naar hun huizen’, verklaarde de politiecommissaris van Agoncillo.

In de regio rond de vulkaan wonen honderdduizenden mensen. De Taal-vulkaan was de voorbije 40 jaar nooit zo actief. Hij spuwde al lava en er waren dus ook zware regens van as.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures