Karel Van Eetvelt is onverwacht de nieuwe ceo van Anderlecht geworden. ‘Ik hou ervan mensen te verrassen’, zegt hij in een eerste reactie.
Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’

Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’

Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’

Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’

Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’

Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’
Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’
  • 2020-01-14 13:25:02 10 dag geleden
  • keer bekeken 2,670
0
gedeelde

Karel Van Eetvelt is onverwacht de nieuwe ceo van Anderlecht geworden. ‘Ik hou ervan mensen te verrassen’, zegt hij in een eerste reactie.

Van Eetvelt zegt dat hij rechtstreeks door Mark Coucke is aangesproken om ceo te worden. Dat gebeurde twee weken geleden. ‘Het aanbod was zo concreet dat het snel is gegaan’, zegt hij.

Vanaf april ruilt hij Febelfin, waar hij twee jaar topman was, voor de voetbalclub van Marc Coucke. ‘Mijn roots liggen in de sport’, legt hij uit. ‘En ik heb altijd gezegd: als er zich ooit een geweldige uitdaging aandient in de sport, dan spring ik op die trein. Twee weken geleden, op het einde van de kerstvakantie, was die uitdaging er.’

Van Eetvelt zegt dat zijn ervaring in het voetbal beperkt is tot de jaren dat hij zelf speelde. ‘Maar het structureren, veranderen en leiden van een organisatie doe ik al jaren met passie en gedrevenheid. Het is een bijzondere uitdaging om dit nu ook voor Anderlecht te gaan doen, de club waarvoor ik al van mijn zesde supporter ben.’

Om 16 uur geeft Van Eetvelt meer toelichting op een persbriefing bij Anderlecht.

Wouter Vandenhaute: ‘Opnieuw club maken waar winnen in cultuur zit’

Mediaman Wouter Vandenhaute wordt de externe adviseur van Karel Van Eetvelt. Vandenhaute is bezieler van de wielerklassiekers Flanders Classics en voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vijver Media. Al 25 jaar heeft hij een plaats op de ere-tribune bij Anderlecht en dus kent hij het huis door en door.

‘Ik ben aangenaam verrast over de open, constructieve gesprekken die ik met de voorzitter kon voeren’, zegt Wouter Vandenhaute. ‘Op basis daarvan heb ik besloten om als extern adviseur de nieuwe ceo en de raad van bestuur, die alle strategische beslissingen neemt, bij te staan. Met mijn expertise op diverse terreinen wil ik graag meehelpen om van Anderlecht opnieuw een club te maken waar winnen in de cultuur zit.’

Marc Coucke: ‘Opnieuw naar de top van het Belgisch voetbal’

Voorzitter Marc Coucke is ervan overtuigd dat de club, met de komst van de nieuwe vooraanstaande figuren uit diverse sectoren opnieuw enkele belangrijke stappen zal zetten. ‘Met de komst van o.a. Karel en Wouter kunnen we onze organisatie nu nog meer vorm geven, structureel verder moderniseren en ons strategisch en sportief opnieuw op weg zetten naar de top van het Belgisch voetbal.’

Naast Van Eetvelt en Vandenhaute krijgt ook de raad van bestuur nog twee onafhankelijke leden. Philippe Close, sinds 2017 burgemeester van Brussel, en Patrick Lefevere, de wielermanager van Deceuninck – QuickStep.

Wat denk je van dit verhaal?
Eerste reactie Van Eetvelt: ‘Twee weken geleden gevraagd door Coucke’

Karel Van Eetvelt wordt ceo van Anderlecht

Karel Van Eetvelt wordt ceo van Anderlecht

Karel Van Eetvelt, de voormalige Unizo-topman en huidige ceo van bankenfederatie Febelfin, wordt de nieuwe ceo van voetbalclub Anderlecht. Wouter Vandenhaute zal sportief adviseur worden.

Anderlecht beleeft een sportieve maar ook een financiële crisis. Om orde op zaken te stellen zal Marc Coucke nieuwe mensen aantrekken. Het gaat in de eerste plaats om Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt. Vandenhaute is de voormalige topman van Woestijnvis, maar organiseert ook grote wielerwedstrijden zoals de Ronde Van Vlaanderen. Sindskort heeft hij ook het makelaarsbedrijf Lets Play. Met al zijn kennis van sport zal Vandenhaute sportief adviseur worden.

Daarnaast komt ook Karel Van Eetvelt RSCA versterken. De voormalige Unizo-topman en huidige ceo van bankenfederatie Febelfin kondigde zijn afscheid aan bij Febelfin, maar terwijl iedereen dacht dat hij in de politiek zou stappen wordt de voormalig topman van Unizo ceo van Anderlecht. Hij gaat er vanaf 1 april aan de slag en moet voor financiële orde zorgen. 

Raad van bestuur 

Daarnaast treden ook wielermanager Patrick Lefevre en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) toe tot de raad van bestuur van RSCA. 

'Met deze beslissingen willen we de operationele werking en de strategische positie van de club versterken om Anderlecht opnieuw slagvaardiger en daadkrachtiger te maken', zo duidt voorzitter Marc Coucke deze structurele wijziging.

Gijs Van Vaerenbergh hertekent fietsroute langs Brussels kanaal

Gijs Van Vaerenbergh hertekent fietsroute langs Brussels kanaal

Het ontwerpbureau Gijs Van Vaerenbergh, bekend van de ‘doorkijkkerk’ in Borgloon, gaat Brussel nog aantrekkelijker maken voor fietsers en wandelaars.

Het ontwerpbureau Gijs Van Vaerenbergh heeft officieel de opdracht gekregen van de Brusselse regering om drie nieuwe verbindingen voor fietsers en wandelaars te ontwerpen onder de Van Praet, Jules de Trooz en Sainctelettebrug. Dat maakt Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (SP.A-one.brussels) dinsdag bekend.

De fietsroute langs het kanaal in de Brusselse Noordwijk wordt gezien als een van de drukste fietsroutes van de hoofdstad, en de nieuwe verbindingen moeten ervoor zorgen dat de duizenden fietsers zich elke dag nog sneller en veiliger door de stad kunnen verplaatsen, aldus de staatssecretaris.

De keuze van de jury viel op het ontwerp van Van Vaerenbergh, omdat het sterk de nadruk legt op een natuurlijke inplanting van de wandel- en fietsverbindingen in de publieke ruimte van de bewuste bruggen, klinkt het. Via hellende vlakken worden de kades van het kanaal geleidelijk verlaagd en verbreed ter hoogte van de drie bruggen. Langs het water plooit de publieke ruimte naar beneden en worden er vlotte doorgangen gecreëerd onder de bruggen.

De drie projecten zullen samen naar verwachting rond de vijf miljoen euro kosten, waarvan ongeveer een derde daarvan wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures