KBC doet een geste naar zijn grootste vakbond om de impasse rond het sociaal overleg te doorbreken. De cao tewerkstelling wordt verlengd tot eind jun
KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling

KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling

KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling

KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling

KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling

KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling
KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling
  • 2020-01-13 12:25:03 7 dag geleden
  • keer bekeken 4,212
45
gedeelde

KBC doet een geste naar zijn grootste vakbond om de impasse rond het sociaal overleg te doorbreken. De cao tewerkstelling wordt verlengd tot eind juni.

KBC zegt in een persbericht dat het kennis heeft genomen van de open brief die ACV-Puls vorige week richtte aan Johan Thijs, ceo KBC Groep. In die open brief vroeg ACV-Puls om de gesprekken te hervatten en de cao-Tewerkstelling (die eind 2019 afliep) te verlengen.

KBC gaat daar nu op in en doet dus een geste naar ACV-Puls, de grootste vakbond bij KBC aan de vooravond van cruciale sociale verkiezingen. Voor ACV-Puls is het een opsteker want het kan zijn leden voorhouden dat zijn constructieve dialoog resultaat oplevert.

ACV-Puls vroeg de verlenging van de cao tewerkstelling omdat medewerkers niet meer met tijdskrediet konden gaan. Dat probleem is nu opgelost tot eind juni. De cao tewerkstelling was al eind december afgelopen.

KBC zegt zich terdege bewust te zijn van de vragen, opmerkingen en ongerustheid die er leeft onder de medewerkers over de impact van het ontbreken van een cao-Tewerkstelling op dit ogenblik. ‘Het Directiecomité van KBC Groep wil net als ACV-Puls met een open geest en oplossingsgerichte mindset de uitdagingen van de toekomst aangaan’, luidt het.

Zondagwerk

Naast een verlenging van de cao doet KBC ook een geste inzake het verder overleg en evacueert het tijdelijk de netelige kwestie over een experiment rond zondagswerk. KBC wil zo’n experiment opstarten op basis van vrijwilligheid. Dat moet klanten die in het weekend op de website of app van KBC actief zijn voor informatie bijvoorbeeld over een woonkrediet, ook op zondag kunnen vooruithelpen. Maar de vakbond ACLVB ziet dat niet zitten. Het BBTK houdt eerder een middenpositie. Voor deze kwestie zijn echter de handtekeningen van de drie vakbonden nodig.

De impasse over het zondagswerk maakte dat bij KBC ook niet meer onderhandeld werd over de cao tewerkstelling. Maar aan die impasse komt nu een einde. KBC gaat de onderhandelingen opnieuw opstarten over een cao-tewerkstelling. Parallel gaat het overleg voeren over een modaliteitenkader voor een experiment op zondag binnen KBC Live aan te vatten. Maar het einddoel is duidelijk. Voor KBC dienen uiteindelijk de afspraken over een cao-Tewerkstelling en over een experiment in KBC Live deel uitmaken van één globaal akkoord.

Herstructurering

Met andere woorden: als het ACLVB eind juni nog altijd de kwestie van werken op zondag niet ziet zitten, dreigt er opnieuw een groot probleem. ACV-Puls heeft in het verleden gezegd te geloven dat er vrijwilligers genoeg zijn om op zondag KBC Live te bemannen.

De tijdelijke verlenging van de eind vorig jaar afgelopen cao tewerkstelling is belangrijk omdat bij KBC een grote interne reorganisatie bezig is. KBC zegt dat het de personeels-afbouw in de volgende jaren op een geleidelijke manier wil aanpakken via natuurlijke uitstroom en het beperken van de aanwervingen. KBC zegt nog dat het directiecomité op 30 juni een evaluatie zal maken van de situatie en zijn toekomstige positie bepalen.

Wat denk je van dit verhaal?
KBC doet geste naar ACV Puls en verlengt cao tewerkstelling

Ex-paus Benedictus kant zich in nieuw boek tegen afschaffing priestercelibaat

Ex-paus Benedictus kant zich in nieuw boek tegen afschaffing priestercelibaat

De voormalige paus Benedictus XVI kant zich in een nieuw boek over de crisis rond het misbruik in de Katholieke Kerk tegen voorstellen om het celibaat voor priesters af te schaffen. Dat heeft zijn uitgever zondag gezegd.

In een zeldzaam moment in de openbaarheid argumenteert Benedictus samen met zijn in Guinee geboren co-auteur kardinaal Robert Sarah dat priesters niet zouden mogen toegeven aan de verleiding om hun celibaat op te geven.

Nadat de voorbije jaren over heel de wereld talloze gevallen van misbruik door priesters bekendraakten, klinkt zowel binnen als buiten de kerk de roep om komaf te maken met het eeuwenoude verbod op het huwelijk voor priesters steeds luider. Dat voorstel valt echter niet in goede aarde bij de voormalige paus, die zes jaar geleden met pensioen ging. Hij vindt dat priesters een rol te vervullen hebben als ‘bruidegom van de Kerk’.

‘Het priesterschap gaat door een donkere periode’, schrijft Benedictus XVI in zijn boek ‘Vanuit de diepte van onze harten: priesterschap, celibaat en de crisis van de Katholieke Kerk’ dat op 20 februari uitkomt. ‘Gewond door de onthulling van zovele schandalen en verontrust door het constant in vraag stellen van hun toegewijd celibaat, komen vele priesters in de verleiding om op te geven en alles achter te laten’, klinkt het.

In oktober sprak de bisschoppensynode in het Vaticaan zich nog uit voor het in speciale, regionale gevallen wijden van getrouwde mannen tot priester. Dat stuitte meteen op hevige kritiek van conservatieve geestelijken. Zij vrezen dat uiteindelijk de afschaffing van het celibaat permanent kan worden.

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

De Formule 1 wil graag een nieuw, jonger publiek aantrekken sinds Liberty Media aan de touwtjes trekt en de Netflix-serie ‘Drive to survive’ is daar een mooi voorbeeld van.

´Drive to survive´ is een schot in de roos, het neemt de fans mee achter de schermen in het seizoen 2018 en het verhaal wordt met de nodige dramatiek op het scherm gebracht. Het is het schoolvoorbeeld van hoe Liberty Media de fans meer bij de sport wil betrekken. 

Je hoeft ook geen F1-kenner te zijn om ervan te kunnen genieten want er zitten voldoende dramatische verhaallijnen in die je toelaten om het meer als een feuilleton te bekijken. Op die manier wordt er een nieuw, jonger publiek aangesproken, iets waar Bernie Ecclestone het nut niet van inzag.

Social media is ook iets wat Ecclestone omschreef als ‘nonsens’ maar tegenwoordig willen superfans altijd op de hoogte blijven van wat hun helden doen en sociale media zoals Facebook en Twitter maken dat mogelijk. 

Ook op dat gebied blijkt het Netflix-verhaal een schot in de roos. Liberty Media kreeg van Amazon een financieel aantrekkelijker voorstel om een serie te maken voor hun streamingdienst ‘Prime’ maar er werd gekozen voor Netflix omdat het bereik ervan van veel groter is dan Prime. 

De kans is dus groter bij Netflix dat mensen die niets met autosport hebben toch bij ‘Drive to survive’ terechtkomen.

F1-rijders hebben altijd al een grote fanbase gehad maar door middel van social media en Netflix vindt nu ook een nieuw soort superfan, die niet enkel geïnteresseerd is in de prestaties op de baan, de weg naar de F1. Die superfan is goed nieuws voor de sport en het toont aan dat Liberty Media actie onderneemt om de jongere fans aan te spreken. 

Dat was ook nodig want de tijd dat iemand per ongeluk bij een F1-race terechtkwam wanneer hij aan het zappen was tussen de vijf kanalen die zijn TV rijk was is definitief voorbij. Langs de ene kant is de drempel verhoogt doordat de F1 veelal achter betaaltelevisie is verdwenen maar er wordt nu geprobeerd om de fans langs andere kanalen te bereiken.

Er is nog geen definitieve datum geprikt voor de tweede reeks van ‘Drive to survive’ maar verwacht wordt dat die in maart 2020 op Netflix te zien zal zijn.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures