De correctionele rechtbank van Leuven heeft de vijftien leden van een grote drugsbende dinsdag veroordeeld tot een totale gevangenisstraf van 64,5 ja
Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel

Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel

Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel

Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel

Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel

Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel
Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel
  • 2019-11-19 13:25:07 2 maanden geleden
  • keer bekeken 2,934
33
gedeelde

De correctionele rechtbank van Leuven heeft de vijftien leden van een grote drugsbende dinsdag veroordeeld tot een totale gevangenisstraf van 64,5 jaar. Het kopstuk kreeg tien jaar effectief. De cocaïne- en cannabishandel werd opgerold door een undercoveragent.

De bende voerde vanuit Zuid-Amerika cocaïne in naar de haven van Antwerpen. Daar werd in mei 2018 een lading van 329 kilogram cocaïne aangetroffen. De harddrugs hadden een straatwaarde van 16 miljoen euro.

Diezelfde maand werd in de Vlaams-Brabantse gemeente Tremelo een growshop ontmanteld. Die bood alle ingrediënten voor de opbouw van cannabisplantages. Vanuit de winkel werden onder meer materialen geleverd voor de uitbouw van opgedoekte plantages in Haacht en Herent.

Dirk

Aan de activiteiten van de bende kwam in het voorjaar van 2018 een einde na anderhalf jaar infiltratiewerk van undercoveragent ‘Dirk’. De verdediging had tijdens de behandeling de onontvankelijkheid van het strafdossier ingeroepen en het verhoor van de undercoveragent geëist. De rechtbank had daar geen oren naar.

De drie rechters legden hoge geldboetes op, tot 80.000 euro voor kopstuk Bledar S. die tien jaar cel kreeg. Rachid A., Tarik E.F. en Mounir A. werden veroordeeld tot respectievelijk acht, zeven jaar en zes jaar cel. De illegale vermogensvoordelen werden verbeurdverklaard.

Acht leden van de bende verschenen aangehouden op de zitting en blijven in de cel. Voor vier anderen vroeg het parket de onmiddellijke aanhouding, maar de rechtbank ging daar niet op in.

Wat denk je van dit verhaal?
Door undercoveragent opgedoekte cocaïnehandel kost tot tien jaar cel

Oranje geeft duidelijk signaal: “Genoeg is genoeg, stop racisme”

Oranje geeft duidelijk signaal: “Genoeg is genoeg, stop racisme”

De spelers van het Nederlands elftal hebben dinsdag via de sociale media een gezamenlijk signaal tegen racisme gegeven.

LEES OOK. Situatie Den Bosch escaleert: internationals mengen zich in het racismedebat, club noemt eigen statement een vergissing

Vrijwel gelijktijdig plaatsten de internationals op Twitter een bericht met de tekst “Enough is enough, stop racism” (genoeg is genoeg, stop racisme). Ze zetten daar een foto bij, waarop van bovenaf te zien is hoe de spelers op het trainingsveld in een kring staan met hun uitgestoken armen tegen elkaar aan.

Georginio Wijnaldum, die dinsdagavond bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband draagt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, sprak zich maandag op de persconferentie in Zeist al duidelijk uit tegen racisme. Aanleiding waren de gebeurtenissen een dag eerder bij FC Den Bosch, waar aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior Rotterdam racistisch werd bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub.

“Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest”, zei Wijnaldum. “Er moet keihard worden opgetreden. Boetes waar iedereen van schrikt, zodat niemand zoiets meer in zijn hoofd haalt.”

Verdachten in zaak Nederlands ‘spookgezin’ in januari voor rechter

Verdachten in zaak Nederlands ‘spookgezin’ in januari voor rechter

De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold verschijnen op 21 januari voor het eerst voor de rechter in het Nederlandse Assen. In de boerderij in Ruinerwold hield een familie zich jarenlang verborgen voor de buitenwereld.

Het gaat dan nog niet om een inhoudelijke behandeling van de zaak. De 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen.

Van D. geldt vooralsnog als de vader van de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil aan de hand van een DNA-onderzoek vaststellen of het gezelschap ook daadwerkelijk familie van elkaar is. Josef B. is de huurder van de boerderij en wordt de klusjesman genoemd.

De twee zitten nog altijd in beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat en dat zowel die als het OM geen inhoudelijke mededelingen over de zaak mag doen.

Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg in Ruinerwold. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman, schakelde die de politie in.

Snel kwam aan het licht dat de vaderfiguur zijn eigen paradijs bij elkaar ‘shopte’. Hij hechtte veel waarde aan ecologie en duurzaamheid, wilde de planeet redden, de boze buitenwereld buitensluiten en voegde er hier en daar wat religie aan toe.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures