Mag niet? Wat nou. Twintig jaar geleden, in 1999, besloot tabaksfabrikant British American Tobacco de overblijfselen van Tyrrell over te kopen en sam

F1-team brengt British American Tobacco terug

F1-team brengt British American Tobacco terug

F1-team brengt British American Tobacco terug

F1-team brengt British American Tobacco terug

F1-team brengt British American Tobacco terug
F1-team brengt British American Tobacco terug
  • 2019-02-11 12:15:04 6 maanden geleden
  • keer bekeken 2,561
40
gedeelde

Twintig jaar geleden, in 1999, besloot tabaksfabrikant British American Tobacco de overblijfselen van Tyrrell over te kopen en samen met Jacques Villeneuve een nieuw Formule 1-team te starten: British American Racing, ofwel BAR. De sigarettenfabrikant had het geniale plan om twee van zijn merken onder de aandacht te brengen en gaf zijn beide auto’s hierom ieder een eigen livery. Het plan werd snel in de kiem gesmoord, maar BAR liet zich er niet door van de kaart brengen. Als antwoord op het verbod kwam BAR met bovenstaande livery op de proppen, waar beide kleurstelling aan elkaar waren geritst.

De onthulling van deze merkwaardige livery zou een van de meest opvallende “prestaties” in de carrière van BAR blijven. Immers, het team werd opgericht in de tijd dat Ferrari extreem dominant was. Een tweede plaats in het klassement van 2004 was het beste dat het team wist te presteren. Toen tabaksreclame in de Formule 1 in 2006 aan banden werd gelegd, moest de sigarettenfabrikant een stap terug zetten. Een jaar later was het bedrijf helemaal vertrokken.

Inmiddels is tabaksreclame helemaal verboden, maar toch zijn de sigarettenfabrikanten uit de Formule 1 niet weg te slaan. Ferrari behield altijd zijn banden met Phillip Morris en bracht het bedrijf vorig jaar met ‘Mission Winnow’ zelfs terug in de Formule 1. Het Formule 1-team van McLaren volgt nu het voorbeeld van de Italianen. Vandaag maakt het namelijk bekend dat het British American Tobacco voor meerdere jaren heeft aangetrokken als sponsor.

Hopen op een vergelijkbare 555/Lucky Strike livery hoeven we echter niet, want volgens McLaren gaat het om een “global partnership” waarbij de fabrikant zijn sigaretten niet zal adverteren. Logisch, want dat is immers verboden. In plaats daarvan zal British American Tobacco juist zijn “goede” producten sponsoren. Centraal staat “BAT’s transforming agenda, leveraging its portfolio of potentially reduced risk products, aiming to deliver the world’s tobacco and nicotine consumers a better tomorrow,” aldus het Formule 1-team uit Woking. Heerlijk vaag, allemaal.

McLaren zal zijn nieuwe livery deze week onthullen, dus we zijn benieuwd in welke vorm we de tabaksfabrikant terug zullen zien. Vanmiddag zijn Williams en Toro Rosso aan de beurt.

Wat denk je van dit verhaal?
F1-team brengt British American Tobacco terug

ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht