logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

De trailer van de Johnny Depp-film 'Sweeney Todd' was eigenlijk compleet misleidend

Hoewel 'Sweeney Todd' gebaseerd is op de gelijknamige musical, waren mensen verrast wanneer ze de film zagen.


  • May 10 2024
  • 39
  • 4018 Views
De trailer van de Johnny Depp-film 'Sweeney Todd' was eigenlijk compleet misleidend
De film Sweeney Todd, volledig Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street getiteld, kwam uit in 2007 en is geregisseerd door Tim Burton. Toen de trailer van de film uitkwam, dachten de meeste mensen dat Sweeney Todd een gewone horrorfilm zou zijn, maar eens in de bioscoop werden ze verrast.Sweeney Todd is gebaseerd op de gelijknamige musical van Stephen Sondheim en Hugh Wheeler, die op zijn beurt is gebaseerd op het toneelstuk Sweeney Todd uit 1970 van Christopher Bond. Als je dat wist, kon je toen niet zo verrast zijn dat de film ook een musical was, maar door de trailer werden de mensen misleid.VerhaalSweeney Todd speelt zich af in het Victoriaanse Londen en vertelt het melodramatische verhaal van Sweeney Todd (Johnny Depp), een Engelse kapper en seriemoordenaar die zijn klanten vermoordt en met behulp van zijn handlanger, Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter), hun lijken verwerkt tot vleespasteitjes. Sweeney Todd noemde oorspronkelijk Benjamin Barker en was toen getrouwd met de prachtige Lucy. Samen hadden ze ook een lief kind, Johanna. Maar op een dag beschuldigt de corrupte rechter Turpin (Alan Rickman) hem valselijk van een misdaad en neemt hij Lucy en Johanna weg van Benjamin. Na vijftien jaar in ballingschap keert Benjamin terug naar Londen onder de nieuwe identiteit van Sweeney Todd, op zoek naar wraak tegen Turpin.TrailerDe trailer toont ook dat de film hierover gaat, maar wat je niet in de trailer te zien krijgt is dat de film ook een musical is en dat er dus gezongen wordt. Iedereen die de afgelopen jaren musicals in de bioscoop heeft gezien, kan getuigen van een klein aantal bezoekers die weglopen of anderszins klagen wanneer de film begint en ze niet hadden gerealiseerd dat de personages de plot zingend zouden vertolken.
Dat gebeurde ook bij Sweeney Todd. In het Verenigd Koninkrijk liepen verschillende bioscoopbezoekers de film uit toen ze zich realiseerden dat het een musical was. Er werden ook klachten ingediend omdat de advertenties voor de film opzettelijk misleidend waren.Sprekend zingenRay Winstone speelde in een niet-muzikale BBC-aanpassing van het verhaal in 2006, wat tot verwarring had kunnen leiden bij filmliefhebbers. Maar zoals in dit geval, zijn studio's vaak terughoudend in het tonen van trailers voor musicals. Er is slechts één fragment van zingen te zien in de hele trailer voor Sweeney Todd en het is in Depps stijl van sprekend zingen, waardoor dit een van de meest beruchte misleidende trailers van de afgelopen jaren is.
De marketing van de film kreeg toen heel wat kritiek omdat het niet als een musical werd geadverteerd. Michael Halberstam van het Writers' Theatre zei: "Door de nadruk op de muziek in de trailer te verminderen zoals ze deden, is het mogelijk dat de producenten neerbuigend waren tegenover ons - een tactiek die uiteindelijk alleen maar tot tranen kan leiden."Groot succesOndanks de misleidende trailer, was Sweeney Todd een groot succes. De film werd lovend ontvangen door critici en werd geprezen om de acteerprestaties van de cast, de muzikale nummers, kostuum- en decorontwerp, en trouw aan de musical.
Sweeney Todd was genomineerd voor heel wat prijzen waaronder vier Golden Globes - het won er twee - en drie Oscars (het won er één). De film bracht meer dan 153 miljoen dollar met een budget van 50 miljoen dollar. Sinds de release wordt de film algemeen beschouwd als een van de beste musicalfilms van de 21e eeuw.Kijken?Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites