logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Het was geen knock-out van Ali, maar een 'Petrificus Totalus' van Harry Potter.


  • May 07 2024
  • 31
  • 3572 Views
Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop
Het komt wel vaker voor dat een film er veelbelovend uitziet en als mogelijke kanshebber voor de Oscars wordt gezien. Soms blijkt dit waar te zijn, andere keren blijkt het juist een grote flop te zijn. Helaas valt de onderstaande film in de laatste categorie.Het gaat hier om Ali van Michael Mann. Ondanks het feit dat hij voor Ali al de nodige pareltjes had geleverd zoals Last of the Mohicans en Heat, kon hij deze successen niet evenaren met zijn film over de boks-legende Muhammed Ali.CastingNet zoals in bijna al zijn films, wist Mann een prachtige cast te strikken. De hoofdrol wordt ingevuld door Will Smith, die destijds een van de of misschien zelfs wel dé grootste naam in Hollywood was. Daar blijft het echter niet bij. In de biopic zijn ook diverse andere top acteurs te zien, zoals Jamie Foxx, Jon Voight, Jeffrey Wright, Jada Pinkett Smith én Giancarlo Esposito. Toch wordt de film gezien als een flop, maar wat is hier eigenlijk de reden voor?Box-officeHoewel de blockbuster tamelijk sterk werd onthaald en zelfs werd genomineerd voor twee Oscars, was de film verre van een commercieel succes. Sterker nog, Ali bracht nog geen 88 miljoen dollar op tegenover een budget van 107 miljoen dollar. Er werd dus behoorlijk wat verlies geleden.
Sommige filmcritici zeggen dat het commerciële falen van Ali ligt bij het feit dat het een bijna onmogelijke taak is om het complexe en rijke leven van Muhammad Ali in een enkele film te vatten. Smith zette een overtuigende rol neer, maar misschien was het toch moeilijk voor het grote publiek om hem te zien als de legendarische bokserBokser vs tovenaarDaar blijft het niet bij. Ali moest het namelijk ook opnemen tegen Harry Potter, aangezien het eerste deel, Harry Potter and The Sorcerer's Stone, net voor Ali in de bioscopen uitkwam. Dit was een gigantische hit en bracht maar liefst bijna 1 miljard dollar op.
Alle aandacht ging dus uit naar Harry Potter en helaas kon Ali niet opboksen tegen dit geweld. Regisseur Mann liet zich echter niet uit het veld slaan. Na Ali bracht hij weer een andere topfilm uit, namelijk Collateral.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites