logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

George Lucas betreurt de vroegtijdige exit van geliefd 'Star Wars'-personage

De regisseur ruimde dit uiterst gave personage in te vroeg uit de weg.


  • May 06 2024
  • 32
  • 3861 Views
George Lucas betreurt de vroegtijdige exit van geliefd 'Star Wars'-personage
In Star Wars krijgen we heel wat gave schurken en helden te zien, maar het bekendste figuur uit 'a galaxy far, far away' is toch wel Darth Vader. Deze iconische villain legde de lat heel hoog, maar een andere slechterik had hem misschien nog wel kunnen evenaren.Het personage Darth Vader werd enorm geliefd en verscheen in talloze films. Ook is hij nu nog wel vaker te zien in diverse series of videospellen. George Lucas, het brein achter Star Wars, had nooit gedacht dat de schurk zó populair zou worden. Nieuwe schurkLucas wilde een nieuw personage bedenken dat net zoals Darth Vader uit zou kunnen groeien tot een iconische schurk. Aldus bedacht Lucas het personage Darth Maul, de Sith Lord en leerling van Palpatine, die in The Phantom Menace het de Jedi lastig maakt. Darth Maul werd al snel een fan-favoriet, maar de bedoeling was dat het maar bij een enkel optreden zou blijven. In de blockbuster sneuvelt hij namelijk na een gevecht met Obi-Wan Kenobi. Later kreeg Lucas echter spijt van deze beslissing.CreatieZo zei Lucas al eerder: "Het is algemeen bekend, dat de schurk vaak populairder is dan de held. Ik wilde voor een villain gaan die Darth Vader zou kunnen vervangen, want Vader was een super gave schurk. Ik moest dus met een waardige opvolger komen".
Echter, in het verhaal wordt Darth Maul letterlijk in tweeën gesneden. Lucas wilde er zeker van zijn dat iedereen wist dat hij daadwerkelijk stierf, zodat Palpatine op zoek zou moeten gaan naar een nieuwe leerling. Lucas wilde deze keuze uiteindelijk toch ongedaan maken.TerugkeerLucas voerde de nodige gesprekken met Dave Filoni, een van de makers van Star Wars: The Clone Wars, om Darth Maul toch terug te brengen. Dit werd goed ontvangen, want Maul keerde weer terug voor Star Wars Rebels en in Solo: A Star Wars Story.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites