logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Eén van de beste wraakfilms van de laatste jaren speelt zich volledig af in daglicht

De Franse film 'Revenge' uit 2017 speelt zich overdag af in het midden van de woestijn.


  • May 04 2024
  • 40
  • 3037 Views
Eén van de beste wraakfilms van de laatste jaren speelt zich volledig af in daglicht
In 2017 kwam misschien wel één van de beste wraakfilms van de laatste jaren uit. De Franse film Revenge, waarin gesproken wordt in zowel het Frans als het Engels, is een keiharde wraakfilm die zich volledig afspeelt in daglicht en in het midden van de woestijn.Revenge is geschreven en geregisseerd door Coralie Fargeat, met in de hoofdrollen Matilda Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe en Guillaume Bouchède. De film had zijn wereldpremière tijdens het Internationaal Filmfestival van Toronto.VerhaalRevenge volgt Jen, een jonge vrouw die geniet van een romantisch uitje met haar welgestelde vriend Richard (Janssens). Alles verandert wanneer twee van zijn vrienden arriveren voor hun jaarlijkse jachtpartij in de woestijn. Het is een manier voor hen om stoom af te blazen en hun mannelijkheid te bevestigen met geweren. Jen, die de jonge minnares is van Richard, wekt al snel de interesse van de twee andere mannen, die rijke CEO's en getrouwde familiemannen zijn. Echter, de situatie loopt uit de hand en ze wordt verkracht en daarna voor dood achtergelaten midden in de woestijn. Helaas voor haar aanvallers overleeft ze het en begint ze al snel aan een meedogenloze zoektocht naar bloedige wraak.WraakfilmFargeat werd geïnspireerd om een wraakfilm te maken in de stijl van Mad Max of Rambo, "met sterke personages op een fantastische reis". Hoewel Fargeat zich bewust was van het genre van de verkrachtings- en wraakfilm, was ze niet van plan om een film van dat type te maken en had ze nog nooit I Spit on Your Grave gezien, een van de bekendste films van het genre.
Fargeat zei: "Ik wilde dit verhaal uit het horrorgenre halen. Ik wilde niet dat Jen de hele film zou schreeuwen en lijden, proberen te overleven. Ik wilde dat ze ergens anders naartoe zou gaan en zou transformeren in een stoer en badass personage." Een van Fargeat's inspiraties was de film Duel van Steven Spielberg omdat het erin slaagt spanning te genereren met "zo weinig elementen: een auto, een vrachtwagen en dat is het."Lovende kritiekenRevenge kreeg lovende kritieken, met lof voor het scenario, de regie, de cinematografie en de acteerprestaties, vooral die van Lutz. Op Rotten Tomatoes heeft de film een hoge score van 93%. Het consensus op de website luidt: "Revenge hakt en snijdt door genretropen, werkend binnen een uitbuitingskader en voegt daar een tijdig - maar nooit minder dan viscerale opwindende - feministische draai aan toe."
De film is heel bloederig, zo bloederig dat volgens regisseur Fargeat het team van rekwisieten vaak zonder nepbloed kwam te zitten. Kan je dus niet zo goed tegen bloed, dan bekijk je deze film beter niet, want er is echt veel bloed te zien in Revenge.Kijken?Zin om Revenge te zien? Je kan de film huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites