logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze keiharde superheldenfilm wist Nicolas Cage op een perfecte manier te introduceren

Nicolas Cage speelt in 'Kick-Ass' de rol van Big Daddy.


  • May 02 2024
  • 34
  • 3511 Views
Deze keiharde superheldenfilm wist Nicolas Cage op een perfecte manier te introduceren
In 2010 kwam de superheldenfilm Kick-Ass uit, die geregisseerd is door Matthew Vaughn met een scenario van Jane Goldman en Vaughn. Het is gebaseerd op het stripboek met dezelfde naam van Marvel Comics geschreven door Mark Millar en John Romita Jr. In de film speelt Nicolas Cage mee en zijn personage wordt op een perfecte manier geïntroduceerd.De hoofdrol in Kick-Ass is voor Aaron Taylor-Johnson als het personage Dave Lizewski, een middelbare scholier die probeert een superheld te zijn. Daarnaast spelen ook Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong en Chloë Grace Moretz mee in de film. Bedenker van Marvel Comics, Stan Lee, maakte net als hij deed in de andere Marvel-films een cameo in de film en de bedenker van de stripreeks, Millar, zou ook een cameo maken als een Schotse alcoholist, maar zijn scène werd uit de film geknipt.VerhaalKick-Ass vertelt het verhaal van Dave Lizewski, een gewone tiener en stripboekliefhebber met een paar vrienden, die alleen woont met zijn vader. Zijn leven is niet erg moeilijk en zijn persoonlijke beproevingen zijn niet overdonderend. Toch neemt hij op een dag de eenvoudige beslissing om een superheld te worden, ook al heeft hij geen krachten of training. Hij besluit een echte superheld te worden en zichzelf "Kick-Ass" te noemen. Dave raakt verwikkeld in een grotere strijd wanneer hij Big Daddy (Cage) ontmoet, een voormalige politieman die, in zijn streven om de misdaadbaas Frank D'Amico (Strong) en zijn zoon Red Mist (Mintz-Plasse) ten val te brengen, zijn elfjarige dochter (Moretz) heeft getraind om de meedogenloze vigilante Hit-Girl te zijn.Big DaddyDe eerste keer dat we Big Daddy ontmoeten, staat hij op het punt zijn dochter in de borst te schieten. In een opgedroogde rivierbedding zijn ze diep verwikkeld in een andere superheldenles wanneer we voor het eerst kennismaken met hen. Hit Girl vertelt haar vader dat ze bang is, wat een begrijpelijke reactie is wanneer je vader een pistool op je richt.
De pracht van deze scène zit hem in de alledaagsheid waarmee de twee personages de training bespreken. Hit Girl en Big Daddy onderhandelen over het worden neergeschoten in de borst op dezelfde manier waarop de meeste kinderen onderhandelen over het eten van hun groenten.ChemieWanneer het moment eindelijk komt, slaat de kogel Hit Girl van haar voeten. Het kogelvrije vest onder Hit Girl's roze jasje stopte de kogel. Big Daddy helpt haar overeind en stemt ermee in om met haar te gaan bowlen en ijs te halen als ze nog twee kogels neemt zonder te kreunen of te zeuren.
De rol van Hit Girl was een doorbraak voor Moretz en de prestatie van Cage als Big Daddy betekende een terugkeer voor de acteur. Hun waanzinnige chemie komt tot uiting vanaf hun allereerste scène samen. En te denken dat Brad Pitt aanvankelijk werd gezien als kandidaat voor de rol van Big Daddy. Maar regisseur Vaughn vond Cages versie van de rol als een mix van Elvis Presley en Adam West beter.Kijken?Wil je Cage als Big Daddy zien in Kick-Ass? Je kan de film bekijken op Videoland en Viaplay of je kan het ook terugvinden op Pathé Thuis.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites