logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om ‘groenwassen’

BRUSSEL (ANP/RTR) - Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep

door: nieuws.nl

  • May 02 2024
  • 30
  • 2616 Views
Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om ‘groenwassen’

Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor ‘groenwassen’. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF. Europese toezichthouders als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vinden dat de maatschappijen zich te groen voordoen en eisen dat ze deze claims binnen dertig dagen aanpassen.

Air France zegt de brief van de Europese Commissie te hebben ontvangen en beraadt zich nog op te nemen maatregelen. Ook KLM en Brussels Airlines bevestigen de waarschuwing te hebben gekregen. De toezichthouders wilden eerder deze week bij de bekendmaking van het onderzoek naar twintig maatschappijen geen namen van vermeende overtreders noemen.

De toezichthouders stelden vast dat “veel vliegmaatschappijen duurzaamheidsclaims doen die in strijd zijn met de wet”, aldus de ACM dinsdag. Ze stellen klanten bijvoorbeeld voor om extra te betalen voor het gebruik van duurzame brandstof, maar overdrijven het gunstige effect op het klimaat. Of ze bieden hun aan om de CO2-uitstoot te compenseren met het planten van bomen, zonder te vermelden dat de vlucht zelf het klimaat en milieu uiteindelijk wel schaadt.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites