Het restaurant Op Roose wordt binnenkort het eerste restaurant in de buurt van de Rooseveltlaan in Kanaleneiland. In een vrijstaande villa moet een h
Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland

Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland

Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland

Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland

Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland

Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland
Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland
  • 2019-11-10 07:36:56 1 maanden geleden
  • keer bekeken 3,152
0
gedeelde

Het restaurant Op Roose wordt binnenkort het eerste restaurant in de buurt van de Rooseveltlaan in Kanaleneiland. In een vrijstaande villa moet een horecagelegenheid komen voor de wijk. Na een brand in oktober 2018 moest het gebouw grotendeels herbouwd worden, maar Willem van Heijningen (33) hoopt nog in juli open te gaan.

“We zijn een pioniersrestaurant”, vertelt Van Heijningen trots. Op Roose, vernoemd naar de locatie op de Rooseveltlaan, staat dan ook nog alleen. Het pand, een voormalige villawoning, staat eenzaam aan het kanaal en was jarenlang een vervallen bouwwerk. In de omgeving zijn bijna geen eetgelegenheden te vinden – op een aantal pizzeria’s en snackbars na.

In oktober 2018 brak er bij het toen nog leegstaande gebouw brand uit. Het pand raakte zwaar beschadigd en een groot deel stortte in. Toch besloot Van Heijningen in januari de exploitatierechten over te nemen en een restaurant te beginnen. “Het was in de eerste instantie niet heel uitnodigend.”, zegt Van Heijningen zittend in het raamkozijn van het gebouw. “Toen ik hier voor het eerst kwam was het een grote ravage, in het midden van de winter, het regende en was ijskoud. Alleen het rechtergedeelte van het gebouw stond nog. Toen heb ik nog wel een paar nachten wakker gelegen en me afgevraagd of ik het wel moest doen. Ik lig af en toe nog steeds wel eens wakker, ik doe dit voor het eerst alleen en om dan het eerste restaurant in de buurt op te zetten, dat is best heftig.”

‘Toen ik hier voor het eerst kwam was het een grote ravage’

Het gebouw is inmiddels helemaal hersteld en er wordt druk gewerkt aan de inrichting van het restaurant. Om hem heen is volop bedrijvigheid: er wordt met een cirkelzaag hout gezaagd, buiten wordt er gewerkt aan de oprit en er worden picknicktafels in elkaar gezet voor het terras. Van Heijningen zegt dat Op Roose waarschijnlijk half juli open gaat: “We gaan eerst onze draai vinden, kijken wat we aan kunnen, kijken hoe druk het wordt. Dan willen we tegen het eind van de zomer een knallend openingsfeest geven.”

Op Roose is gevestigd aan de Rooseveltlaan met aan één kant de wijk Kanaleneiland en aan de andere kant, aan de overkant van het kanaal, het businesspark Papendorp. Het ontbreken van een goed restaurant schept mogelijkheden, volgens Van Heijningen: “Ik heb het restaurant gekocht omdat ik veel potentie zie. Niet alleen in het restaurant, maar ook in de wijk. Er wordt veel geïnvesteerd in Kanaleneiland maar een restaurant zoals Op Roose mist gewoon nog in de omgeving. We willen dan ook echt een restaurant met een buurtfunctie worden.” Mensen moeten er een kop koffie kunnen drinken of uitgebreid komen lunchen zonder dat ze daarvoor twintig minuten hoeven te fietsen. “Maar ook de mensen die geen zin hebben om op een hete dag weg te smelten in de drukke binnenstad kunnen hier lekker wat komen eten en drinken aan het kanaal. Dat is ook een van de dingen waarin ik mogelijkheden zag, we krijgen een terras aan het water met de hele dag zon.”

‘We krijgen een terras aan het water met de hele dag zon’

“We gaan zorgen voor een verrassende selectie gerechten die tegelijk betaalbaar blijven. En we gaan vooral ook heel goed luisteren wat de mensen willen, wat de reacties zijn op ons aanbod en indien nodig passen we het menu daarop aan, natuurlijk wel door onze eigen draai eraan te geven. We hoeven niet per se binnen één jaar alles terugverdiend te hebben, we willen een toffe zaak voor de lange termijn opzetten en dat kan alleen als je echt luistert naar je gasten.”

Van Heijningen heeft zeventien jaar ervaring in de horeca, de laatste jaren bij Fico aan de Veilinghavenkade. Maar met Op Roose is hij voor het eerst eigenaar van een restaurant. “Ik wil al heel lang iets voor mezelf beginnen, maar er kwam nooit iets voorbij waar ik echt een goed gevoel bij had. Tot deze kans voorbij kwam. In plaats van kok ben ik nu meer ondernemer, wat natuurlijk een totaal andere tak van sport is. Maar we hebben een superprofessioneel team met bakken ervaring, we weten wat goed loopt, we weten wat lekker is. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat lopen. We krijgen nu al veel berichten binnen van mensen die willen weten wanneer we open gaan, we worden heel enthousiast welkom geheten hier.”

Wat denk je van dit verhaal?
Op Roose wordt ‘pioniersrestaurant’ in Kanaleneiland

Twee Utrechtse restaurants in de Terras Top 100

Twee Utrechtse restaurants in de Terras Top 100

De terrassen van restaurant Dengh en ‘t Wapen van Haarzuylen zijn geëindigd in de Terras Top 100 van dit jaar. Dengh en ‘t Wapen van Haarzuylen staan respectievelijk op de 42e en 73e plaats in de jaarlijkse ranglijst.

De Terras Top 100 wordt jaarlijks samengesteld door het horecamagazine Misset Horeca. Het Utrechtse restaurant Dengh in het Máximapark en ‘t Wapen van Haarzuylen in Haarzuilens staan voor het tweede jaar op rij als enige Utrechtse restaurants op de lijst.

Dengh wordt geprezen om de professionele en vriendelijke bediening, de speeltuin voor de kinderen en de aankleding: “Complimenten voor de prachtige parasols. Echte blikvangers”, schrijft Misset Horeca.

‘t Wapen van Haarzuylen

Ook de bediening van ‘t Wapen van Haarzuylen krijgt complimenten, maar daar is vooral de monumentale locatie opvallend. “De jury moet onwillekeurig aan Anton Piecks Eftelinghuisjes denken bij het zien van het monumentale pand waar ’t Wapen van Haarzuylen in huist”, aldus de Misset Horeca.

De Top 100 komt tot stand door onaangekondigde jurybezoeken bij terrassen die zich hebben aangemeld voor de ranglijst.

De nummer 1 op de lijst is het terras van restaurant De Werf in Veere, Zeeland. Amsterdam is met zeven terrassen verreweg het vaakst vertegenwoordigd in de lijst. Misset Horeca publiceert jaarlijks ook een Café Top 100. In de laatste lijst stond het Utrechtse Olivier op de 34e plaats.

Sluiswachtershuisje Leidsche Rijn wordt restaurant ‘Buiten bij de Sluis’

Sluiswachtershuisje Leidsche Rijn wordt restaurant ‘Buiten bij de Sluis’

Het historische sluiswachtershuisje aan de Oude Vleutenseweg in Leidsche Rijn krijgt wordt restaurant ‘Buiten bij de Sluis’. De plannen zijn om in het najaar van 2020 het restaurant aan het Amsterdam-Rijnkanaal openen.

De Gemeente Utrecht zette in 2018 een tender uit om de juiste partner te vinden voor deze plek. Deze tender is gewonnen door Melanie Louwers en Willem van Weert, bewoners van Leidsche Rijn. Samen met architectenbureau ONB hebben ze een plan ingeleverd voor de verbouwing, uitbreiding en invulling van het sluiswachtershuis uit de jaren ‘30.

“Het oude huis wordt geheel in zijn waarde gelaten en gerestaureerd, de uitbouw wordt als het ware om het bestaande pand heen gebouwd en is een modern vormgeven gebouw. […] Het gebouw is met toepassing van zonnepanelen als energiebron, een lucht-water warmtepomp als warmteopwekker en zeer goede isolatie energieneutraal gemaakt”, zegt Van Weert.

Buiten bij de Sluis

De naam van het restaurant, dat op een steenworp afstand van Leidsche Rijn Centrum ligt, wordt ‘Buiten bij de Sluis’. “Het culinaire concept gaat richting foodbar: waarbij het accent zal liggen op duurzaam, lokaal, biologisch, flexetarisch, bewust en samen delen”, aldus Van Weert.

Ook de omgeving van het sluiswachtershuisje wordt aangepakt. Het wordt een groene omgeving waar de bezoeker kan ‘onthaasten’. Van Weert: “Een heerlijke locatie in het groen, maar toch in het centrum. Met zicht op het park en op het bedrijvige Amsterdam-Rijnkanaal.”

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures