Er is een plan om het dak van het Intersport-gebouw aan de Potterstraat om te toveren tot een rooftop-resaurant. Eerst zal de gevel van het hele gebo
Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw

Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw

Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw

Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw

Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw

Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw
Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw
  • 2019-11-10 07:35:48 1 maanden geleden
  • keer bekeken 4,309
0
gedeelde

Er is een plan om het dak van het Intersport-gebouw aan de Potterstraat om te toveren tot een rooftop-resaurant. Eerst zal de gevel van het hele gebouw, uit jaren ’20 van de vorige eeuw, in oude staat hersteld worden. Het restaurant is een initiatief van de bekende Utrechtse horecaondernemer Sidney Rubens. Maar eerst moet de gemeente nog kijken wat ze van het plan vinden.

Bijzondere horeca op bijzondere locaties, zowel de gemeente Utrecht als de lokale politiek zijn hier een voorstander van. Dit soort initiatieven hebben dan ook een eigen hoofdstuk in de Ontwikkelingskader Horeca van de gemeente Utrecht. Maar wat precies ‘bijzonder’ is, is natuurlijk een afweging. Een rooftop-restaurant op deze locatie is dat zeker, zo meent Sidney Rubens.

Legendarisch

Wat veel Utrechters kennen als het Intersport-pand was heel lang een legendarisch restaurant. In het pand opende in 1930 Heck’s, wat na de oorlog Ruteck’s ging heten. Arjan den Boer schreef al eens uitgebreid over het gebouw. Toen na de omstreden sluiting van het restaurant in de jaren zestig een sportzaak het pand betrok, ging de oorspronkelijke allure van het gebouw verloren. “De toren is onlangs gerenoveerd. Zou er ook weer licht gaan branden?”, vroeg Den Boer zich af.

Dit lijkt zomaar werkelijkheid te kunnen worden. Er ligt een plan om er een rooftop-restaurant te openen en dan ook meteen de gevel van het pand in oude staat te herstellen. De Intersport kan gewoon in het gebouw blijven zitten. Initiatiefnemer Rubens is in Utrecht onder andere bekend van Roost aan de Singel en Brass.

Hij heeft al eerder bij de gemeente gepeild of een rooftop-restaurant op deze plek mogelijk was maar kreeg toen van de afdeling economische zaken geen positief antwoord. Het was ook in de tijd dat er door de gemeente gewerkt werd aan een nieuwe visie voor de horeca in Utrecht. Rubens besloot zich er niet bij neer te leggen: “Het is een bijzonder plan op een hele bijzondere plek, dus daar is plek voor.”

Profiel 12

In de nieuwe visie van de gemeente is een speciaal hoofdstuk opgenomen. Het zogenoemde Profiel 12 gaat over spraakmakende horeca op bijzondere locaties in de stad. De gemeente verleent speciale medewerking aan dit soort plannen.

Rubens vertelt: “Ook ik vind dat de stad op sommige plekken vol begint te raken met horeca en dat we aan spreiding moeten doen. Er hoeft dus niet nog een hamburgerketen of pizzeria bij. Maar voor de stad draagt het wel iets bij als we een rooftop-restaurant openen. Daarbij heb je er op straatniveau helemaal geen last van dat men op het dak, met een mooi uitzicht, aan het eten is.”

Ook de lokale politiek wil nu van de gemeente meer opheldering krijgen over Profiel 12. Rubens heeft de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met verschillende partijen. CDA, D66, PvdA en de VVD vragen nu aan de gemeente of een rooftop-restaurant op de locatie past binnen dit profiel van ‘bijzondere horeca op bijzondere locaties’. Daarnaast willen ze weten wat de ervaringen van de gemeente zijn, sinds de invoering van de nieuwe horecavisie in 2018, met Profiel 12.

Rubens wacht eerst de antwoorden van de gemeente af, maar heeft er ook vertrouwen in: “We moeten dit gewoon rond kunnen krijgen.”

Wat denk je van dit verhaal?
Is Utrecht klaar voor een rooftop-restaurant? Plan voor dak Intersport-gebouw

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

De Utrechtse vestiging van snackbarketen Frites Atelier van topkok Sergio Herman is gesloten. Het concept zou niet werken in het pand aan de Steenweg. Volgens CEO Pieter Munten is het gebouw, waar de zaak in 2016 opende, te klein.

Ruim drie jaar geleden ging de eerste zaak van Frites Atelier open in Den Haag. Het concept van topkok Sergio Herman gaat uit van fast-food, maar dan wel van topkwaliteit. Er openden meer winkels, waaronder in Utrecht, Arnhem en in de Belgische steden Antwerpen Gent en Brussel.

Snackbar

De zaak in de Utrechtse binnenstad ging in september 2016 open. Sinds deze maand is de snackbar weer gesloten. CEO Pieter Munten laat in een reactie weten dat het pand te klein was en dat daarom het concept niet goed tot zijn recht is gekomen. De grotere locaties in België zouden beter werken.

Op de website is te lezen: “Het resultaat van onze Belgische ateliers laten zien dat meer zitplekken en een breder assortiment zorgt voor een gezondere business case waarop we verder willen bouwen. Met onze grotere Belgische ateliers hebben we ons perfecte expansiemodel gevonden.”

Frites Atelier laat wel weten nog te zoeken naar een groter pand in Utrecht om weer een vestiging te openen.

Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht

Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht

Het bloem voor de churros moet nog uit Spanje komen en er wordt nog hard gewerkt in het pand aan het Stadhuisplein. Maar in november openen twee vrienden uit Londen hier Papi Churro. De twee begonnen met een foodtruck, maar gaan nu verder met een vaste zaak in het hart van Utrecht.

De Spaanse zoete lekkernij churros is al wel bekend in Nederland, maar speciale zaken volledig gericht op het donutachtige product zijn er nog niet in Utrecht.

De twee Engelse vrienden Harry Thorogood en Jacob Melleney hadden altijd al de droom om een eigen zaak te hebben. Ze ontmoetten elkaar tijdens het werken in een bar in een wintersportgebied in de Alpen en samen fantaseerden ze over een eigen plek.

Festival

Die droom werd nog even uitgesteld toen ze kwamen te werken bij het Nederlandse foodtruckfestival TREK. Hier kwamen ze terecht door een bevriend contact in het wintersportgebied. Toen de twee op het foodtruckfestival werkten kwamen ze op het idee om, in plaats van een zaak te openen, een eigen foodtruck te bouwen.

“In Londen waren er al speciaalzaken voor churros, maar hier ontbrak het op foodtruckfestivals. Het was een mooie aanvulling”, vertellen de twee. Samen gingen ze aan de slag en bouwden zelf een foodtruck, eerst een kleine bakfiets maar later een grotere variant.

De churro-foodtruck werd een succes. De afgelopen jaren reisden ze door Nederland en Engeland: “Er staan altijd lange rijen, op sommige festivals komen mensen speciaal voor onze churros.” Hoewel de foodtruck een succes is, heeft het ook beperkingen. “Er is natuurlijk beperkte ruimte om het concept uit te breiden en we zijn ook heel afhankelijk van het succes van een festival of het weer.”

Utrecht

De foodtruckeigenaren besloten daarom om toch maar weer serieus te kijken naar hun droom om een eigen zaak te openen en kwamen in Utrecht uit. Jacob had namelijk een Nederlandse vriendin uit Utrecht. “Maar we vinden vooral de sfeer in de stad heel fijn. Het is levendig, maar niet te druk zoals Amsterdam. Niet alleen voor het concept is het een prettige stad maar ook om in te wonen.”

Na een zoektocht door Utrecht kwamen de ondernemers uit bij het pand aan het Stadhuisplein. Voorheen zat hier De Burgemeester, maar de eigenaren stopten ermee en de zaak kwam leeg te staan. Zoals gezegd draait het bij Papi Churro om churros, een gefrituurd deeggerecht waar verschillende toppings op worden gedaan. Omdat de twee nu meer ruimte hebben gaan ze ook verschillende koffies schenken en serveren. Bijzonder is ook de nitro-koffie, waarbij stikstof wordt gebruikt waardoor de koffie een stuk romiger wordt.

De komende weken wordt er nog verbouwd, in november moet Papi Churro openen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures