logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Frankrijk onthult hypersonische ASN4G-raket om nucleaire afschrikking te versterken

Key takeaways De Franse ASN4G (Air-Sol Nucléaire de 4ème Génération), die in 2035 operationeel moet zijn, is ontworpen om de nucleaire afschrikkingscapaciteit van Frankrijk te versterken in een snel veranderend mondiaal landschap. Deze hypersonische,


  • Dec 29 2024
  • 33
  • 2773 Views
Frankrijk onthult hypersonische ASN4G-raket om nucleaire afschrikking te versterken

Key takeaways

  • De ASN4G raket is ontworpen voor hypersonische snelheid, stealth capaciteiten en geavanceerde manoeuvreerbaarheid.
  • De raket zal een bereik hebben van meer dan 1000 kilometer, een verdubbeling van dat van zijn voorganger ASMPA.
  • Bij de ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van geavanceerde rekenhulpmiddelen zoals ONERA’s CEDRE-simulatiesoftware om de ontwerpparameters te optimaliseren.

De Franse ASN4G (Air-Sol Nucléaire de 4ème Génération), die in 2035 operationeel moet zijn, is ontworpen om de nucleaire afschrikkingscapaciteit van Frankrijk te versterken in een snel veranderend mondiaal landschap. Deze hypersonische, in de lucht gelanceerde nucleaire raket, momenteel in ontwikkeling door MBDA Frankrijk in samenwerking met ONERA, zal de ASMPA (Air-Sol Moyenne Portée Amélioré) vervangen als onderdeel van Frankrijks strategische nucleaire arsenaal.

Het ASN4G-programma, dat in 2014 van start ging, geeft voorrang aan stealth en hypersonische snelheid, met als doel snelheden tussen Mach 6 en Mach 7 te bereiken. Deze uitzonderlijke snelheid, gekoppeld aan geavanceerde manoeuvreerbaarheid, stelt de raket in staat om detectie door geavanceerde luchtverdedigingssystemen te ontwijken. Met een bereik van meer dan 1000 kilometer, het dubbele van zijn voorganger, biedt de ASN4G een verbeterde operationele flexibiliteit.

Kerneigenschappen en mogelijkheden

Stealth kenmerken zijn geïntegreerd door middel van speciale materialen, het minimaliseren van radar signatuur terwijl het bestand is tegen extreme aerodynamische en thermische druk tijdens de vlucht. Het voortstuwingssysteem van de raket is gebaseerd op een scramjetmotor die is ontwikkeld in het kader van het PROMETHEE-programma. Deze technologie maakt werking met gemengde verbranding mogelijk bij subsonische, supersonische en hypersonische snelheden, waardoor een aanhoudend hoge snelheid over lange afstanden wordt gegarandeerd.

De ASN4G is ontworpen voor compatibiliteit met bestaande platforms zoals het Rafale F5 gevechtsvliegtuig en toekomstige systemen zoals de Next Generation Fighter (NGF) binnen het Future Combat Air System (FCAS) programma en kan ook worden ingezet vanaf Franse vliegdekschepen. Het onderzoek naar de raket begon in de jaren 1990, samen met de moderniseringsinspanningen van de ASMPA.

Geavanceerde ontwikkeling en integratie

Bij de ontwikkeling van de ASN4G wordt gebruik gemaakt van geavanceerde rekenhulpmiddelen zoals ONERA’s CEDRE simulatiesoftware om de ontwerpparameters te optimaliseren. Verder is het onderzoek naar kwantumcomputertoepassingen gericht op het verbeteren van de efficiëntie van de modellering en voortstuwing. Het MIHYSYS-programma, dat in 2024 van start gaat, richt zich op hypersonische voortstuwingstechnologieën door middel van simulaties van verbrandingskamers en prestatieverbeteringen.

De ASN4G versterkt de nucleaire afschrikkingscapaciteiten van Frankrijk door integratie met het Rafale F5-gevechtsvliegtuig en toekomstige platforms. Het versterkt de luchtcomponent van Frankrijks nucleaire afschrikking die wordt beheerd door de Strategic Air Forces (FAS) en de Naval Nuclear Air Force (FANu). Het vermogen van de raket om complexe manoeuvres uit te voeren bij hypersonische snelheden garandeert zijn effectiviteit tegen geavanceerde raketafweersystemen.

Gerelateerde projecten en toekomstige richtingen

Als aanvulling op het ASN4G-programma ontwikkelt ArianeGroup het hypersonische glijvoertuig V-MAX. De eerste tests van de V-MAX en de plannen voor een vervolgdemonstratiemodel, V-MAX2, benadrukken de toewijding van Frankrijk aan het bevorderen van hypersonische technologieën voor defensietoepassingen.

Het ASN4G-programma richt zich op veranderende wereldwijde veiligheidsuitdagingen door ervoor te zorgen dat Frankrijks nucleaire afschrikking geloofwaardig blijft tot 2050. Het speelt in op de vooruitgang in luchtverdedigingssystemen en de toenemende complexiteit van anti-access/area denial (A2/AD) omgevingen. Door het bereik, de snelheid en het overlevingsvermogen van zijn kernwapenarsenaal te vergroten, wil Frankrijk zijn strategische autonomie behouden en zich aanpassen aan opkomende bedreigingen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image