logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Apple zegt sorry voor 'verpletterende' iPad-reclame

Een zeldzame stap van techbedrijf Apple. Het bedrijf staat bekend om artistieke en toonzettende reclames, maar de nieuwste commercial wordt niet meer uitgezonden. Het bedrijf zegt dat de reclame de plank misslaat en biedt excuses aan. In de reclame w

door: nos.nl

  • May 10 2024
  • 42
  • 4383 Views
Apple zegt sorry voor 'verpletterende' iPad-reclame

Een zeldzame stap van techbedrijf Apple. Het bedrijf staat bekend om artistieke en toonzettende reclames, maar de nieuwste commercial wordt niet meer uitgezonden. Het bedrijf zegt dat de reclame de plank misslaat en biedt excuses aan.

In de reclame worden onder meer instrumenten, tv's en mix-apparatuur verpulverd. Uiteindelijk blijft er een product over, de nieuwste iPad. Apple-baas Tim Cook kreeg direct kritiek toen hij de reclame op X deelde. "Het mist elk respect voor creatieve apparatuur en bespot de makers", zegt de een. "De symboliek van het verpletteren van prachtige creatieve gereedschappen is een interessante keuze", zegt een ander.

Acteur Hugh Grant omschrijft de reclame als "de vernietiging van de menselijke ervaring, met dank aan Silicon Valley".

In een verklaring aan de Amerikaanse advertentiewebsite Ad Age zegt Tor Myhren, verantwoordelijk voor marketing bij Apple, spijt te hebben van de keuze. "Met deze video hebben we de plank misgeslagen, en dat spijt ons."

Apple heeft nauwe banden met de creatieve industrie en daar verwijst Myhren in zijn verklaring naar. "Creativiteit zit in ons DNA en het is ongelooflijk belangrijk voor ons om producten te ontwerpen die creatievelingen over de hele wereld kunnen gebruiken."

Apple-bestuurder Tim Cook heeft zijn bericht met daarin de reclame niet verwijderd. Het bericht is inmiddels meer dan 50 miljoen keer gezien.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites