logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Philips schikt voor 1,1 miljard dollar in de VS vanwege slaapapneu-apparaten

Philips heeft in de Verenigde Staten een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar vanwege problemen met slaapapneu-apparaten. Dat meldt het bedrijf bij het bekendmaken van de resultaten van het eerste kwartaal. Het gaat om patiƫnten die vergoeding

door: nos.nl

  • Apr 29 2024
  • 33
  • 3454 Views
Philips schikt voor 1,1 miljard dollar in de VS vanwege slaapapneu-apparaten

Philips heeft in de Verenigde Staten een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar vanwege problemen met slaapapneu-apparaten. Dat meldt het bedrijf bij het bekendmaken van de resultaten van het eerste kwartaal.

Het gaat om patiƫnten die vergoeding voor letselschade hadden geƫist in de Verenigde Staten. Die patiƫnten zeggen ziek te zijn geworden van het gebruik van de slaapapneu-apparaten. Daarnaast gaat het over patiƫnten die geld eisen voor kosten van eventuele toekomstige gezondheidsklachten.

Philips benadrukt dat het hiermee geen schuld erkent. Het bedrijf geeft niet toe dat de medische problemen een gevolg zijn van het gebruik van de slaapapneu-apparaten. Philips koos voor deze schikking om een eind te maken aan alle onduidelijkheid rondom de gevolgen van lopende juridische zaken in de Verenigde Staten.

Verlies

Het betekent voor de financiƫn van het bedrijf dat ze dit kwartaal 982 miljoen euro opzij moesten zetten. Philips maakt daardoor een verlies dit kwartaal van 998 miljoen euro.

In juni 2021 riep Philips slaapapneu-apparaten terug vanwege mogelijke gezondheidsrisico's. Schuimdeeltjes in de apparaten konden loskomen waardoor patiƫnten die konden inademen.

Vorig jaar trof Philips al een schikking in de Verenigde Staten, maar die ging over economische schade die klanten claimden omdat het apparaat dat ze hadden gekocht niet voldeed aan hun eisen. Daarvoor zette het bedrijf toen 575 miljoen euro opzij.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites