De vierentwintigste plaats zondagmiddag tijdens de negentiende en afsluitend Grand Prix weekend van het seizoen in Valencia was niet de plaats waarme
Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af

Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af

Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af

Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af

Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af

Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af
Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af
  • 2019-11-17 16:35:03 23 dag geleden
  • keer bekeken 2,522
37
gedeelde

De vierentwintigste plaats zondagmiddag tijdens de negentiende en afsluitend Grand Prix weekend van het seizoen in Valencia was niet de plaats waarmee Bo Bendsneyder zijn eerste seizoen in dienst van het Nederlandse NTS RW Racing GP af had willen sluiten.

De Moto2-race in Valencia werd zondagmiddag ingekort tot zestien ronden en begon een half uurtje later dan gepland als gevolg van een oliespoor en een massale crash in de Moto3. Na een grote aantal crashes in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap – mede veroorzaakt door de koude omstandigheden en een verraderlijke wind – waren er in de Moto2 race maar twee valpartijen

Op basis van de trainingen en de kwalificatie mochten Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP zondagmiddag op Circuit Ricardo Tormo hopen op WK punten. Deze zaten er echter niet in. De start van Bendsneyder was niet slecht, maar ook zeker niet goed genoeg om richting de top 15 op te stomen. Pas in de slotfase kon de Rotterdammer Ekky Pratama voorbij en pas toen reed hij zijn snelste rondetijden. Dit was echter niet genoeg voor een redelijke klassering, het gevolg was dan ook slechts een teleurstellende vierentwintigste plaats.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen: “Ook in deze wedstrijd is er niet uitgekomen wat we hadden gehoopt. We hebben een bewogen jaar achter de rug. Op basis van de voortekenen hier hadden we vandaag meer verwacht. We hebben niet de stap kunnen maken die nodig was. Daar zijn verschillende oorzaken voor. Eén van de factoren die een rol hebben gespeeld is dat Bo (Bendsneyder) er grotendeels alleen voor stond. Door de blessure die Steven Odendaal voor de start van het seizoen had opgelopen, miste hij het begin van het seizoen en die achterstand kon hij niet inlopen. We hebben geluk gehad met Jesko Raffin, die veel werk heeft verricht, maar na drie wedstrijden was dat weer afgelopen en moesten we feitelijk weer opnieuw beginnen. De introductie van een nieuwe, bredere achterband in Jerez heeft ook niet in ons voordeel gewerkt. De ontwikkeling loopt dan een deuk op en ook Bendsneyder komt dan niet verder. Dat is een heel spijtige samenloop van omstandigheden in pas het tweede jaar van deze machine. We hebben echter wel heel veel geleerd en met die informatie wordt in Japan hard gewerkt om volgend seizoen met een verbeterde machine aan de start te komen.”

Bo Bendsneyder: “Het probleem in de race was dat ik niet de lijnen en rondetijden kon rijden die ik in de trainingen kon rijden. Ik kon in een groep niet hetzelfde doen als ik kan doen als ik alleen rijd. Pas toen ik vrij baan voor me had, kon ik weer rijden zoals je deze motor moet rijden. Na een goede eerste helft van het seizoen zijn we een beetje stil blijven staan, waar anderen wel een stap hebben kunnen maken. We zijn nu echt wel op de goede weg en hebben dat ook kunnen laten zien, alleen nog niet vaak genoeg.”

Voor NTS RW Racing GP begint al deze week het nieuwe seizoen met een tweedaagse test in Jerez. Daar komen Bo Bendsneyder en Jesko Raffin in actie – als het weer het toelaat tenminste – met nieuwe chassis voor 2020.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten in Valencia moeilijk seizoen af

Grotere pech in de motorsport kun je niet hebben! Johann Zarco kwam samen met 2 andere rijders in de MotoGP in Valencia ten val in dezelfde bocht, maar de Fransman kwam er op afstand het slechtst vanaf.


Terwijl hij opkrabbelt en naar zijn voertuig rent, wordt hij uit het niets in volle vaart onderuit gekegeld door een andere motor (zonder bestuurder). Het leverde bijzonder pijnlijke beelden op!

ValenciaGP
De race werd overigens gewonnen door wie anders dan Marc Marquez. De wereldkampioen pakte in stijl de laatste race van het seizoen in de koningsklasse van de motorsport.

Granado wint opnieuw in Valencia, eerste FIM MotoE World Cup titel voor Ferrari

Granado wint opnieuw in Valencia, eerste FIM MotoE World Cup titel voor Ferrari

Eric Granado heeft zondagmiddag in Valencia ook de tweede FIM MotoE World Cup race op zijn naam geschreven voor Bradley Smith en Hector Garzo. Matteo Ferrari had aan de vijfde plaats in deze laatste race van het seizoen voldoende om de allereerste FIM MotoE World Cup titel veilig te stellen.

Diskwalificatie
Voorafgaand aan de laatste MotoE race van het seizoen, zondagmiddag in Valencia, werd bekend dat de zaterdag als tweede geëindigde Hector Garzo gediskwalificeerd was vanwege een te lage bandenspanning in de race. Deze beslissing had de nodige gevolgen voor de titelstrijd aangezien Garzo nog één van de drie kandidaten was voor de titel met twaalf punten achterstand op leider Matteo Ferrari.

Race
Bij de start van de race was het Bradley Smith die de leiding nam terwijl Josh Hook en Xavier Xavier Simeon meteen al ten val kwamen.

Smith wist meteen een gaatje te slaan op de achter hem rijdende Eric Granado, Matteo Ferrari, Alex de Angelis en de in de eerste race van het weekend gediskwalificeerde Hector Garzo.

Granado, winnaar van de eerste race, wist de achterstand op de aan de leiding vervolgens weer dicht te rijden terwijl Garzo, De Angelis, Ferrari, Mike di Meglio en Sete Gibernau achter het tweetal een verbeten strijd uitvocht voor de derde plaats in de race.

Met nog drie ronden te gaan wist Granado aan het achterwiel te komen van Smith, de Braziliaan probeerde het vervolgens een aantal keren om de leiding over te nemen van de Brit maar het duurde tot in de laatste ronde alvorens Granado slaagde in zijn opzet. Smith deed vervolgens nog wel een verwoede poging maar Granado wist stand te houden en zo zijn tweede zege van het weekend te behalen.

Garzo werd op vier seconden derde voor De Angelis en Ferrari die aan deze vijfde plaats voldoende had om de allereerste FIM MotoE World Cup titel veilig te stellen.

De zesde plaats in deze race kwam op naam van Di Meglio voor Gibernau, Mattia Casadei, Nico Terol en Jesko Raffin.

Na afloop van de race zagen we winnaar Granado iets te enthousiast een feestje vieren langs de baan. De Braziliaan trok zijn machine bij het maken van een burnout onderuit, ja en dan merk je hoe zwaar zo’n MotoE machine is als je deze weer op wilt tillen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures